5 moduri eficiente de a scapa de mirosurile neplacute de pe haine

In fiecare zi ne putem confrunta cu faptul ca hainele noastre sunt saturate de mirosuri neplacute. Unele mirosuri  patrund atat de adanc in fibrele tesaturii, incat nici  spalarea nu ajuta sa scapati de ele. In plus, daca un articol spalat recent este saturat cu arome proaste, nu doriti sa il spalati din nou , iar spalarea prea frecventa poate provoca pierderea culorii, intinderii sau ruperea  tesaturii.

Din fericire, exista mai multe modalitati de a scapa de mirosurile neplacute  de pe haine, fara spalare suplimentara.

Mirosul tutunului

1.Aburi

Daca hainele dvs. sunt saturate cu mirosul de tigari, aburul va poate ajuta sa dcapati de el . Ideal daca aveti un abur dedicat pentru imbracaminte. Pur si simplu agatati obiectul in baie, porniti apa fierbinte la abur si lasati obiectul timp de 10-15 minute. Alternativ, folositi un fier de calcat pentru a aburi hainele.

Publicitate

2.Lumanari aromate

Daca iti place felul in care miros lumanarile parfumate, le poti folosi pentru a masca mirosul tutunului. Lasati hainele  in camera langa un bat arzator aromat.

Citeste si articolul :   Cum sa alegi cel mai bun pepene verde. Taranii nu-ti vor spune niciodata asta

Miros de sudoare

1.Sare

Faceti o solutie salina concentrata (o lingura de sare la un  litru de apa) si inmuiati hainele  care miros  a transpiratie in ea. Dupa 30-40 de minute, clatiti hainele si puneti-le la uscat . Aceasta metoda va va ajuta sa scapati nu numai de mirosul de transpiratie, ci si de petele galbene pe care le formeaza pe hainele de culoare deschisa.

2.Suc de lamaie sau acid citric

Aplicati suc de lamaie sau o solutie apoasa de acid citric pe zonele unde apare transpiratia  (de obicei axile), apoi calcati sau aburiti-le.

3.Bicarbonat de sodiu

Se amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa pana se formeaza o pasta  si se aplica in zonele cu probleme. Asteptati sa se usuce amestecul si apoi curatati bine bicarbonatul de sodiu de pe haine.

Mirosul animalelor

1. Otet si peroxid de hidrogen

Inmuiati obiectul marcat de pisica dvs. intr-o solutie de otet (doua linguri pe litru de apa) sau aplicati solutia cu un tampon de bumbac in anumite locuri, apoi clatiti bine. Daca o pisica a intrat in pantofi, turnati peroxid de hidrogen in interiorul pantofilor, apoi clatiti cu apa simpla sau apa cu sapun, deoarece peroxidul are propriul miros. Daca parfumul animalului ramane, repetati procedura din nou.

Citeste si articolul :   Cum indepartam si prevenim mana la rosii. 5 sfaturi care iti vor ajuta plantele

Mijloace speciale

In magazinele de animale de companie, puteti cumpara produse speciale care va vor ajuta sa faceti fata eliminarii mirosului de pisica de pe haine si incaltaminte. Acestea contin enzime care afecteaza compozitia urinei pisicii, eliminand mirosul urat.

Curatatorie

Chiar daca metodele de mai sus nu ajuta, inseamna ca mirosul a patruns prea adanc in tesatura. Un astfel de lucru poate fi salvat numai prin curatare chimica.

Publicitate

Publicitate

Autor