Cum sa uscati hainele intr-o clipa

Intr-o lume perfecta am avea întotdeauna sosete curate la indemana, pregatirea pentru iesire in oras ar fi o experienta incantatoare de navigare a dulapului si am rade in fata planurilor de ultim moment cu cerinte specifice de tinuta.

Din pacate, in realitatea este mai probabil sa implice scotocirea panicata prin gramezi de tricouri patate de deodorant, „teste de miros” dubioase si iesirea din casa cu haine umede pentru ca nu ati planificat inainte, iar hainele voastre spalate frenetic nu sunt uscate la timp.

Nu va putem ajuta sa va planificati mai bine viata, dar va putem ajuta sa va uscati hainele mai repede fara a recurge la uscatorul cu foame de carbon.

Folositi o rotire mare

Publicitate

Utilizati o setare de centrifugare ridicata la masina de spalat, astfel incat sa fie indepartata cat mai multa apa din haine inainte de a fi gata sa se usuce. Energia crescuta utilizata pentru a face acest lucru este foarte mica in comparatie cu energia necesara pentru a rula un uscator.

Citeste si articolul :   Cum indepartam si prevenim mana la rosii. 5 sfaturi care iti vor ajuta plantele

Trucul cu cele doua prosoape

Odata ce hainele sunt scoase din masina de spalat, incercati unul (sau ambele!) Dintre aceste trucuri de prosop pentru a elimina si mai multa umiditate:

Puneti un prosop mare pufos si asezati imbracamintea deasupra. Apoi infasurati prosopul (imbracaminte in interior) si rasuciti-l strans, incepand de la un capat, pana cand intregul prosop este rasucit. Aceasta stoarce excesul de apa din haine si in prosop.

Puneti imbracamintea pe o masa de calcat, ca si cum ati fi gata sa calcati, dar asezați un prosop subtire deasupra acestuia. Apasati prosopul cu o caldură mare, oprindu-va pentru a rasturna imbracamintea, astfel încat ambele parti sa fie presate.

Acest lucru canalizeaza o anumita caldura in tesatura, fara a provoca daune asociate cu punerea unui fier fierbinte direct pe ea in timp ce este uda.

Locatie, locatie, locatie

Asezati uscatorul langa o sursa de caldura: un radiator sau un cazan, de exemplu. Alternativ, puneti-l oriunde exista miscare in aer, poate langa o fereastra deschisa sau de un ventilator daca este o zi calduroasa.

Citeste si articolul :   Cum se face un sos de rosii gustos? Adaugati acest ingredient uimitor

Rotiti!

Verificati in mod regulat starea de uscare a articolului tau si rotiti imbracamintea, astfel incat sa ajunga in contact uniform cu aerul. Acordati atentie buzunarelor, zonelor axilare si mansetelor – acestea sunt zone notorii pentru umezeala!

Dacă puneti o haina peste un radiator, asigurati-va ca o indepartati imediat ce este uscata, altfel pierdeti caldura pur si simplu canalizand-o intr-o bariera deja calda.

Uscatorul de par

Daca timpul este cu adevarat esential, puneti-va hainele cat mai uscate posibil si apoi dați-le o explozie foarte rapida cu un uscator de par.

Asigurati-va ca rotiti frecvent, „aerisind” buzunarele, manecile si gulerele pe masura ce uscati. Nici nu trebuie sa utilizati o setare deosebit de ridicata. Cald este bine; este vorba mai degraba de fluxul de aer decat de caldura.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.