Cum scapi de orice pata din casa si de pe haine. 27 de trucuri simple

1. Petele de pe incaltaminte pot fi scoase frecand usor pata de pe suprafata de piele intoarsa cu o pila de unghii.

2. Rugina se indeparteaza perfect de pe tacamuri si vase adaugandu-le in suc de lamaie sau cu o  bucata de ceapa.

3. Acetona (care ajuta la indepartarea lacului de unghii) va va ajuta sa va readuceti albul original al pantofilor dvs. si functioneaza bine cu orice material.

4. Papusile primesc pete de cerneala? Produsele care contin peroxid de benzen ajuta la curatarea acetora – aceste produse sunt creme anti-acnee, geluri.

Publicitate

5. Combinand peroxidul de hidrogen si bicarbonatul de sodiu, veti obtine un adevarat remediu universal care poate elimina chiar si petele vechi incapatanate.

6. Cola este excelent pentru a indeparta petele de grasime de pe haine, asa ca turnarea unei cantitati mici de cola in masina de spalat , in timpul spalarii este o idee buna.

7. Talpa de teflon a fierului poate fi curatata cu usurinta stergand suprafata talpii cu partea aspra a unui burete inmuiat in otet.

8. Lucrul bun despre pudra pentru bebelusi este ca umple toate micile fisuri dintre firele din tesatura si absoarbe grasimea. Daca este posibil, aplicati pudra pentru bebelusi pe orice pata proaspata de pe imbracaminte.

Citeste si articolul :   Cand incepe Postul Craciunului in 2020. Zilele cu dezlegare la peste

9. Cafeaua , ceaiul si petele de fondant pe ceasca pot fi indepartate cu usurinta cu pasta de dinti

10. Puteti lupta impotriva mucegaiului cu alcool! Se toarna alcool intr-o sticla cu pulverizator . Nu crutati, tratati suprafata afectata. Asteapta cateva minute. Curatati cu un burete sau carpa.

11. Daca nu este posibil sa spalati complet cafeaua, urmatoarea reteta va va ajuta: amestecati otet si apa intr-un raport 1: 1, umeziti suprafata contaminata cu solutia preparata , lasati-o o vreme, clatiti-o, uscati-o.

12. Fiind in permanenta in apa, perdeaua de dus se acopera cu mucegai si pete galbene. Puneti cortina in masina de spalat impreuna cu doua prosoape (pentru o curatare mai aprofundata).

13. Pentru a spala cabina de dus de dungile de sapun, amestecati 2 linguri de apa cu o lingura de alcool, inmuiati un prosop in aceasta solutie, stergeti cu ea suprafetele murdare si apoi stergeti-le cu o carpa uscata.

14. Servetelele umede sunt excelente pentru indepartarea petelor proaspete de deodorant!

15. Continutul ridicat de acid citric din coaja de portocala ucide bacteriile si mucegaiul si, de asemenea, indeparteaza petele de sapun si depozitele de minerale.

Citeste si articolul :   Calendarul de toamna al gradinarului. Ce lucrari sunt obligatorii in luna octombrie pentru o recolta bogata anul viitor

16. Alcoolul dizolva perfect baza grasa a rujului. In absenta alcoolului pur, puteti lua orice produs care contine alcool, dar numai sa fie incolor.

17. Pentru a indeparta pata de marker va va ajuta pasta de dinti obisnuita. Aplicati pasta  si stergeti pata usor cu un tampon de bumbac. Repetati din nou pana nu exista nici o urma de pata.

18. Uleiul vegetal sau uleiul de masline va vor ajuta sa va stergeti vopseaua de par de pe piele. Inmuiati un tampon de bumbac in ulei cald, tratati urmele de vopsea inchisa si asteptati 15 minute. Clatiti zona.

19. Aplicati fixativ pentru indepartarea petelor de cerneala. Aceasta metoda va functiona daca haina este realizata din poliester sau derivatii acestuia. Dupa pulverizare , tesatura trebuie clatita imediat si bine.

20. Coaja de portocala proaspata ajuta la indepartarea placii galbene de pe dinti. Pentru a va albi dintii, frecati pur si simplu smaltul dintilor cu coaja de portocala proaspata timp de 2-3 minute, apoi clatiti-va gura cu apa calda.

21. Pentru a indeparta petele de cerneala de pe haine, aveti nevoie doar de doua ingrediente pe care le are fiecare bucatarie – lapte integral si otet.

Citeste si articolul :   Curatenia de primavara si ingredientul alimentar care te poate ajuta la multe treburi - lamaia

22. Toaleta pare urata? Petele de apa tare, var si alte depozite – toate acestea vor fii scoase de bautura populara racoritoare – Coca-Cola.

23. Iubit de toti soferii, sprayul WD-40 va veni in ajutor daca tanarul tau artist a pictat un perete sau mobilier cu creioane colorate sau pixuri. Presarati si frecati.

24. Pentru a indeparta petele galbene de transpiratie de pe haine, amestecati aceste ingrediente: sapun lichid pentru vase, peroxid de hidrogen si bicarbonat de sodiu.

25. Amoniacul lichid va ajuta la scoaterea petelor de iarba. Tamponul este umezit abundent  si sterge zona patata. Apoi produsul se spala bine sub apa calda curenta.

26. Urmele intunecate de cafea, ceai, fructe de padure si grasime de pe blaturile de culoare deschisa sunt perfect indepartate cu ajutorul unui burete melaminat.

27. Covoarele foarte murdare pot fi curatate la umezeala. Pentru a face acest lucru, intr-un litru de apa, trebuie sa diluati o lingura de detergent si 50 ml de otet.

Publicitate

Publicitate

Autor