5 sfaturi pentru a curata un fier de calcat ars si a-l face sa arate ca nou

Un fier de calcat ars cu bucati de material inca lipite de suprafata nu mai este de mare folos. Daca vi se intampla vreodata acest lucru, deconectati-l de la priza electrica, lasati fierul de calcat sa se raceasca si apoi folositi betisoare de lemn sau pensete pentru a slabi reziduurile de tesatura.

Dupa ce ati facut acest lucru, utilizati una dintre urmatoarele trucuri pentru a face dispozitivul sa arate din nou ca nou.

1 – Sare

Dupa indepartarea tuturor bucatilor de material ars, pot ramane urme pe placa dispozitivului dumneavoastra. Pentru a le indeparta, luati un prosop moale  si stropiti-l cu cateva linguri de sare. Luati-va fierul de calcat, puneti-l pe modul „bumbac” si, de indata ce este suficient de fierbinte,pune-ti sarea peste  si faceti miscari inainte si inapoi. Continuati sa faceti acest lucru pana cand petele dispar. Deconectati fierul de calcat si lasati-l sa se raceasca, apoi stergeti-i suprafata cu o carpa umeda.

Citeste si articolul :   Cinci obiceiuri alimentare care slabesc sistemul imunitar

2 – Otet

Daca semnele sunt mai incapatanate, veti avea nevoie de un ingredient  putin mai puternic. Se incalzeste putin otet alb si se inmoaie o carpa moale in el. Frecati placa fierului de calcat pana dispar urmele, apoi stergeti-o cu o carpa inmuiata in apa limpede.

Publicitate

Publicitate

Daca, in ciuda acestui fapt, otetul nu a scos  aceste semne negre, creste-i eficacitatea adaugand sare. Diluati 1 lingura de sare intr-un pahar de otet alb cald, apoi frecati talpa aparatului dumneavoastra cu acest amestec. Odata ce petele au disparut, stergeti cu o carpa umeda.

3 – Lichid de spalat vase

Uneori, urmele de ars acopera fantele fierului de calcat. Pentru a le curata, pregatiti o solutie de apa si sapun de vase, apoi inmuiati un tampon de bumbac in el si folositi-l pentru a curata crapaturile. Odata ce toata murdaria a disparut, stergeti  cu o carpa umeda.

4 – Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este una dintre cele mai simple si rapide moduri de a curata un fier de calcat. Doar inmuiati un prosop de vase in peroxid de hidrogen si calcati-l pana cand petele dispar.

Citeste si articolul :   Cum sa faci un degresant natural pentru a curata si a parfuma toata casa?

5 – Este mai bine sa previi decat sa vindeci

Pentru a evita orice tip de incident cu fierul de calcat, nu il lasati nesupravegheat cand este conectat la priza. In plus, pentru a-l pastra ca nou, curata-l in mod regulat pentru a preveni acumularea de reziduuri de material in fante si care le-ar putea infunda. Pentru a pastra calitatea placii, evitati sa folositi produse de curatare abrazive sau perii de frecat, deoarece acestea va pot deteriora si mai mult aparatul.

Publicitate

Autor