A fost demis. Decizie anuntata de Ludovic Orban

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a anuntat ca prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat din functie. Premierul a mentionat ca Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate in calcul pentru aceasta calitate.

“Am luat decizia de schimbare a prefectului Capitalei. Joi vom opera in Guvern aceasta schimbare”, a spus Orban, potrivit Agerpres

Guvernul a evaluat activitatea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, dupa ce acesta a declarat, intr-o emisiune televizata, ca nu cunoaste numarul de cazuri noi de imbolnaviri cu Covid-19 in Bucuresti.

Publicitate

Presedintele Klaus Iohannis l-a criticat aspru pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, pentru modul in care a gestionat situatia din Bucuresti, care a trecut de rata de infectare de 3% la mia de locuitori si intra in scenariul rosu.

Publicitate

„Este de neinteles ca, desi am vazut zilnic o crestere importanta a numarului de cazuri de infectare, si era evident ca aceasta tendinta va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat in termeni clari, astfel incat populatia sa fie pregatita si sa stie la ce sa se astepte. Atitudinea Prefectului Capitalei si modul in care acesta a reactionat sunt inacceptabile si nu trebuie sa ramana fara urmari”, a s declarat Iohannis, acum doua zile.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Coronavirus Romania, 7 aprilie 2020. Bilantul oficial

Gheorghe Cojanu a motivat ca era la cumparaturi duminica, si din acest motiv nu a vazut bilantul oficial al Guvernului privind numarul de imbolnaviri, decese si rata de raspandire a noului coronavirus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.