Alge marine – un aliment extrem de sanatos

Algele sunt din ce in ce mai folosite in realizarea smoothie-urilor. In plus fata de algele de apa dulce, cum ar fi chlorella si spirulina, algele de apa sarata, cum ar fi algele brune, pot face si multe lucruri bune pentru sanatatea ta.

Vedete precum Gwyneth Paltrow sau Gisele Bündchen sunt fanii ai algelor de ani de zile – pentru ca se pare ca aceasta verdeata ar trebui sa te mentina frumos si sanatos.

Publicitate

Cea mai recomandata este alga bruna. Fucoidanul sau actioneaza impotriva inflamatiei si, de asemenea, protejeaza impotriva acesteia. De aceea, aceasta alga este potrivita pentru persoanele care sufera de o infectie cu germenul stomacului Helicobacter pylori. Dar si pentru reumatism, artrita , deficient renale, boli cardiovasculare, intestinale.

Ca un diluant natural al sangelui, algele previn, de asemenea, tromboza, scad nivelul colesterolului, care este prea mare si probabil, de asemenea, au efecte pozitive asupra migrenelor.

Publicitate

Un studiu realizat de Universitatea Japoneza Toyama arata ca ingredientul activ astaxantina creste elasticitatea tesutului conjunctiv. La Institutul Leibniz pentru Biochimia Plantelor din Halle, recent au fost descifrati constituentii algelor care incetinesc proteinele Alzheimer. In plus, un studiu realizat de Universitatea Western Australia din Perth arata ca ingredientul activ alge brune Fucoidan are un puternic efect distructiv asupra celulelor canceroase. Aceasta inseamna ca este un bun supliment la terapia tumorala.

Citeste si articolul :   Incearca reteta de ardei umpluti cu ton. Sunt buni de-ti lingi degetele

La fel ca cele trei alge de apa dulce Chlorella, Spirulina si Afa, algele brune sunt bogate in antioxidanti, proteine, acizi grasi omega-3, clorofila, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier, seleniu sau vitaminele A, E și C. Acest cocktail intareste sistemul imunitar, accelereaza metabolismul, amortizeaza nervii vegetativi impotriva stresului, protejeaza impotriva schimbarilor de dispozitie.

Spirulina, Chlorella si Afa: cele mai sanatoase tipuri de alge

Cercetatorii cred ca exista peste 500.000 de specii de alge in lume. Dar doar aproximativ 20% sunt cunoscute pana in prezent.

Algele brune din mare: Aproximativ 1500 de specii iubesc marile reci, coastele stancoase si pot creste pana la 70 de metri lungime. Deoarece clorofila lor este acoperita de pigmentul vegetal fucoxanthia, ele arata maro. In peretii lor celulari, alimenteaza carbohidratul usor slab Fucoidan, care ii protejeaza de uscare la maree.

Chlorella: denumirea algelor verzi unicelulare inseamna „verde, prospetime”. Are cel mai mare continut de clorofila dintre toate plantele. Asta le face un miracol metabolic.

Spirulina: algele albastre spiralate sunt cultivate astazi in paturi de apa putin adanca in ferme. Se compune din 60% proteine. Perfect pentru vegetarieni.

Citeste si articolul :   Beneficiile ascunse ale bananelor, in special cele cu pete negre

Alga afa: Mini-planta albastru-verde produce 20 de aminoacizi (blocuri proteice) pe care le putem absorbi cu usurinta. Contine de trei ori mai multa vitamina B12 decat ficatul de vita.

Cum se utilizeaza algele intr-un mod sanatos pentru detoxifiere

Algele sunt, de asemenea, un fel de echipaj de curatare pentru ficat si intestine. Acestea leaga metalele grele si substantele chimice daunatoare, cum ar fi reziduurile de pesticide pe fructele si legumele pulverizate sau poluantii din tigari. De aceea, expertii recomanda o cura de detoxifiere cu alge de o saptamana in primavara si toamna.

Deoarece algele brune au un gust foarte sarat si sunt neplacut de viscoase, cel mai bine pot fi luate zilnic sub forma de pulbere sau capsula.

Trei retete rapide, vindecatoare pe baza de alge

1.Compresele cu alge imbunatatesc durerile articulare: frecati frunzele proaspete de alge brune) cu o carpa umeda. Așezati mai multe straturi pe articulatia dureroasa. Panza de bumbac peste ea, fixati-o cu bandaj de tifon. Lasati-l sa actioneze 2 ore o data pe zi.

2.Uleiul de alge se freaca pentru a slabi zonele tensionate ale gatului: puneti 10 pana la 15 picaturi de ulei de alge (din farmacie) pe o carpa de bumbac. Masati usor gatul in cercuri mici. De doua ori pe zi. De asemenea, este bun pentru muschii durerosi.

Citeste si articolul :   Usturoi salbatic - Vitamina C naturala

3.Smoothie opreste durerile de stomac si intestinele, stinge arsurile stomacului: se realizeaza un piure de 25 g pana la 30 g fiecare de chlorella si spirulina, 2 – 3 migdale tocate marunt, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de suc de cartofi, se pun in blender si se mixeaza. Se consuma 1 pahar dupa masa.

Datorita ingredientelor lor, algele au devenit, de asemenea, o tendinta sanatoasa in bucatarii – fie ca salata de wakame in restaurantele asiatice, fie ca paste in magazinele ecologice. In plus, acestea sunt usor disponibile si ofera multi nutrienti, asa ca vor juca cu siguranta un rol din ce in ce mai important in dieta noastra in viitor.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.