Cinci lucruri mai putin stiute despre MUSTAR! Beneficii uimitoare pentru sanatate

Mustarul nu este doar un plus gustos si aromat la hot-dog-uri, sandvisuri si salate, ci si o sursa bogata de vitamine si minerale care ne pot afecta pozitiv sanatatea si bunastarea. Iata cateva beneficii pentru sanatate ale mustarului despre care nu stiai.

Reduce riscul de a dezvolta boli de inima

Semintele de mustar contin multi antioxidanti precum kaempferol, carotenoizi si isorhamnetina, care pot reduce riscul de aritmie si boli coronariene. In plus, mustarul este bogat in acizi grasi omega-3, care sustin si inima si o protejeaza de boli periculoase.

Amelioreaza simptomele psoriazisului si dermatitei de contact

Semintele de mustar pot fi eficiente in ameliorarea simptomelor psoriazisului (o boala cronica autoimuna) si a dermatitei de contact.

Imbunatateste cresterea parului

Uleiul obtinut din boabe de mustar este foarte benefic pentru parul nostru. Este bogat in vitamina A si acizi grasi omega-3, care sunt esentiali pentru cresterea, puterea si frumusetea parului. Adesea, nu numai uleiul este folosit pentru a imbunatati starea parului, ci si pudra de mustar, din care se fac masti. Inainte de a aplica o masca similara pe par si scalp, ar trebui sa verificati daca sunteti alergic la mustar.

Reduce nivelul de colesterol

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta , frunzele de mustar si alte plante crucifere reduc nivelul de colesterol „rau” datorita efectului asupra acizilor biliari. Acizii biliari sunt un grup de acizi organici care sunt produsi in ficat si excretati in bila.

Citeste si articolul :   Cum se pot degrada in trei zile plamanii unui tanar de 28 de ani infectat cu coronavirus. Managerul Institutului de pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti: E un inamic inca necunoscut

Amelioreaza simptomele racelii

Multi oameni stiu din copilarie ca pudra de mustar ajuta sa faca fata mai repede racelii. Mustarul nu este capabil sa te vindece instantaneu , dar poate atenua semnificativ simptomele bolii: curata caile respiratorii de mucus, calmeaza durerea in gat si imbunatateste respiratia.

Autor