10 alimente pentru curatarea colonului

Curatarea colonului ajuta la imbunatatirea sanatatii generale, precum si a nivelului de bunastare al corpului. Poate reduce chiar riscul de cancer de colon.

In primul rand, iata principalele beneficii ale curatarii colonului:

1-Imbunatateste sistemul digestiv

Cand colonul este curatat, impinge produsele reziduale nedigerate din sistemul digestiv, ceea ce imbunatateste digestia.

Publicitate

2- Ajuta la prevenirea constipatiei

Constipatia este cronica. Poate provoca un raspuns lent in timpul digestiei, care, la randul sau, va lasa produsele reziduale in sistemul digestiv mai mult timp.

3- Creste energia

Cand toxinele sunt eliberate din organism, se simte intinerita. Prin urmare, energia este reorientata in miscarea deseurilor prin intestine si alte parti ale corpului.

4- Creste absorbtia vitaminelor si a nutrientilor

Cand colonul este detoxificat, acesta permite filtrarea nutrientilor esentiali in sange.

5- Imbunatateste concentrarea

Atunci cand o persoana are o absorbtie ineficienta a vitaminelor, precum si o dieta slaba, aceasta este adesea distrasa si isi pierde concentrarea.

Citeste si articolul :   Cinci beneficii ale piersicilor pentru sanatate

6- Ajuta la slabit

Curatarea colonului faciliteaza foarte mult pierderea in greutate. Este posibil sa slabesti pana la 20 de kilograme intr-o luna.

7- Reduce riscul de a avea cancer de colon

Majoritatea toxinelor pe care le mancam, le bem sau le respiram sunt absorbite si procesate de sistemul gastro-intestinal, inclusiv de ficat. Acestea trebuie eliminate din colon si ficat cat mai repede posibil, altfel sistemul corporal va fi afectat.

8- Creste fertilitatea

Pe masura ce crestem aportul de fibre si mancam mancare  sanatoasa, curatarea colonului are loc mai regulat. Acest lucru ajuta organismul sa scape de toxine si substante chimice nedorite care pot afecta sanatatea spermei si a ovulelor.

9- Mentine echilibrul pH-ului

Alimentele care blocheaza colonul produc acid care dezechilibreaza nivelul pH-ului.

10- Imbunatateste senzatia de bine

Publicitate

Cand colonul scapa de toxine si deseuri, acesta duce la o senzatie de usurinta si bunastare generala.

Curatarea colonului este importanta pentru sistem, precum si pentru piele. Cand impuritatile sunt indepartate din corp, imbunatateste frumusetea pielii exterioare. Atunci cand colonul nu functioneaza corect, este posibil sa suferiti de diverse probleme si tulburari digestive. Alimentele care sunt solubile si contin fibre ajuta digestia si lupta impotriva constipatiei. Pentru a va curata colonul, este important sa adaugati anumite produse la dieta dumneavoastra.

Citeste si articolul :   Deficienta de fier: semne, consecinte si cum se compenseaza

Urmatoarele zece alimente ajuta la curatarea colonului:

1-Lamaie

Citricele precum lamaia curata bine colonul. Un pahar de suc de lamaie in fiecare dimineata va ajuta la detoxifierea si curatarea colonului.

2- Spanac

Consumul de legume verzi cu frunze, cum ar fi spanacul, ajuta la curatarea colonului si la protejarea tractului digestiv de diverse infectii.

3-Broccoli si varza

Acestea sunt benefice pentru curatarea ficatului, pe langa facilitarea digestiei si a curatarii colonului.

4- Sucuri de fructe

Ajuta la curatarea colonului datorita continutului bogat de fibre, enzime si saruri de curatare.

5- Usturoi

Utilizarea acestui aliment in majoritatea mancarurilor  este benefica pentru curatarea colonului, pe langa mentinerea sanatatii inimii.

6- Pestele

Spre deosebire de carne, pestele este bogat in omega-3, acizi grasi si alte uleiuri esentiale care ajuta la curatarea  colonului  si la imbunatatirea digestiei.

7- Avocado

Foarte benefic, acest fruct este bogat in acizi grasi omega-3 si uleiuri care ajuta la lubrifierea peretilor intestinului. Acest lucru previne lipirea toxinelor si faciliteaza eliminarea acestora.

Citeste si articolul :   Pentru inima si digestie: cinci beneficii pentru sanatate ale bananelor

8- Cereale integrale

Alimentele care contin cereale integrale precum  painea, pastele si faina sunt bogate in fibre si sarace in calorii si colesterol. Permit curatarea colonului si ajuta la o digestie mai buna.

9- Linte si fasole

Ajuta digestia si curata colonul.

10- Ceai verde

Ajuta la detoxifierea ficatului si la slabire.

Publicitate

Autor