Cele 5 beneficii ale cafelei pentru sanatate

Beneficiile sale asupra organismului sunt numeroase. Iata cateva care te vor uimi.

1- Cafeaua reduce durerile musculare

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Illinois, consumul a 2 cani de cafea inainte de a participa la exercitii fizice intense reduce senzatia de durere musculara. Acest lucru se datoreaza in principal efectului cofeinei si capacitatii sale de a creste forta si rezistenta musculara.

2- Cafeaua pastreaza forta musculara

Publicitate

Universitatea din Coventry a publicat recent un studiu care demonstreaza puterea cofeinei pentru a compensa pierderea fortei musculare care insoteste batranetea. Consumul moderat de cofeina ajuta la protejarea diafragmei, precum si a muschilor scheletici si reduce riscul de deteriorare din cauza imbatranirii.

3- Cafeaua, un energizant pentru muschi

Carbohidratii se acumuleaza in muschi sub forma de glicogen, care furnizeaza energie muschilor. Combinata cu cofeina, aceasta din urma creste cu 66% la 4 ore dupa exercitiul de anduranta. Cu cat nivelul de glicogen este mai ridicat, cu atat performanta atletica este mai buna. Va recomandam sa beti o ceasca de cafea dupa o activitate fizica intensa.

Citeste si articolul :   15 semne ca aveti deficienta nutritionala

4- Cafeaua este buna pentru memorie

Consumul de cafea are un efect direct asupra creierului. Il stimuleaza si imbunatateste memoria. Intr-adevar, cercetarile de la Universitatea Johns Hopkins au aratat capacitatea cofeinei de a imbunatati memoria pana la 24 de ore dupa consum.

5- Cafeaua este excelenta pentru circulatia sangelui

Cercetatorii japonezi au dovedit cu succes efectul pozitiv al cafelei asupra circulatiei sangelui. Dupa ce au dat oamenilor care nu erau obisnuiti sa bea o ceasca de cafea, au observat o crestere cu 30% a fluxului de sange timp de peste o ora.

Publicitate

Publicitate

Autor