5 utilizari neasteptate ale cafelei care iti vor face viata mai usoara

Zatul  de cafea poate fi util nu numai in prezicerea viitorului, ci si in viata de zi cu zi, precum si in diferite tratamente corporale. Prin urmare, nu va grabiti sa aruncati imediat cafeaua ramasa la cosul de gunoi: poate ca va poate  fi in continuare utila.

Iata cateva modalitati de a folosi  zatul de cafea :

Mijloace pentru piele si par

Scrubul din zat de cafea  este unul dintre cele mai populare produse de ingrijire a pielii. Cofeina imbunatateste circulatia sangelui accelerand metabolismul celular si facand pielea mai moale si mai fina. Multe fete folosesc scruburi cu adaugarea de cafea naturala pentru a combate celulita si vergeturile si a mentine tonul pielii. De asemenea, cafeaua uzata este utilizata la prepararea mastilor pentru cresterea parului, sporind culoarea si stralucirea parului.

Remediu pentru  miros neplacut

Boabele de cafea sunt adesea folosite pentru a distruge mirosurile persistente si intepatoare, cum ar fi parfumul. Puteti folosi cafeaua nu numai pentru a mirosi toate parfumurile dintr-un magazin de produse cosmetice, ci si pentru a scapa de mirosurile neplacute. Faceti o punga de panza, adaugati  cateva linguri de zat de cafea in interior si asezati oriunde este un miros neplacut.

Ingrasamant

Zapada de cafea este un ingrasamant excelent atat pentru plantele de interior, cat si pentru cele de gradina. Cafeaua contine numerosi nutrienti care imbunatatesc compozitia solului si, de asemenea, ajuta la protejarea plantelor de daunatori. Tescovina din cafea poate fi diluata cu apa pentru udare sau puteti amesteca cateva linguri cu sol.

Citeste si articolul :   10 lucruri pe care sa nu le arunci niciodata in chiuveta sau toaleta

Restaurator de culoare

Reziduurile de cafea sunt excelente pentru a masca temporar deteriorarea mobilierului inchis, a articolelor din piele maro sau neagra sau piele de caprioara. Pentru a face acest lucru, tratati suprafata zgariata sau crapata cu putin zat de cafea umed si lasati-o sa stea cateva minute. Apoi scoateti cafeaua si lasati suprafata sa se usuce.

Inepartarea grasimii

Daca niciun agent de curatare nu functioneaza pentru a indeparta grasimea incapatanata si resturile alimentare din oale si tigai, incercati sa adaugati zat de cafea. Cafeaua va scapa efectiv de murdarie si depozite grase fara a zgaria suprafata vaselor.

Autor