Ce se intampla in corpul tau daca mananci miere in fiecare zi ?

Mierea este un aliment foarte dens in nutrienti,  si este unul dintre cele mai sanatoase dulciuri.

Dar ce se va intampla cu corpul tau daca vei incepe sa o consumati  in fiecare zi? Sanatatea ta intr-adevar nu se va inrautati sau te vor astepta doar consecinte pozitive ale acestui experiment?

Mierea este cunoscuta omenirii de atat de mult timp incat nu este un secret pentru tine ca, cu cat este mai potrivit pentru desert, cu atat actioneaza mai bine ca medicament. Cu toate acestea, nu este recomandat persoanelor alergice la aceasta, femeilor insarcinate si care alapteaza. Cu toate acestea, chiar si diabeticilor li se permite sa o  foloseasca, dar in cantitati mici. Dar ce se intampla de fapt daca incepi sa-o  mananci in fiecare zi.

Reduce tensiunea arteriala

Datorita cantitatii mari de glucoza din miere, creierul nostru preia un semnal in hipotalamus pana cand ajunge la o relaxare completa a sistemului nostru nervos si scade tensiunea arteriala.

Mierea scade colesterolul rau

Stim cu totii ca o crestere a nivelului de colesterol din organism duce la formarea placii in vasele de sange. Mierea contine ioni de acid ascorbic, potasiu, sodiu, magneziu si fier, care stimuleaza circulatia sangelui, maresc tonusul inimii si scad in mod natural nivelul colesterolului.

Ajuta la ameliorarea tusei

Acesta este modul perfect de a scapa de tuse si dureri in gat.

Proprietati antibacteriene

Are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. De exemplu, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a fost folosit ca unguent pentru rani. Luarea unei linguri de miere dimineata inainte de mese poate imbunatati semnificativ starea mucoasei stomacului si a intestinelor.

Memorie

Oamenii de stiinta au efectuat un experiment pentru a demonstra ca memoria si functia creierului sunt imbunatatite cu consumul regulat de miere. In plus, mierea reduce anxietatea si are un efect calmant.

Piele frumoasa

Peelingul de miere este, ca sa spunem usor, cel mai ideal mod de a avea o piele frumoasa si de a o face mai fina. Patrunde in porii mariti ai pielii si o hraneste, eliminand substantele nocive si celulele moarte.

Autor