Ce alimente normalizeaza digestia

In zilele noastre, multi oameni au probleme digestive. Cu toate acestea, medicii au dezvaluit secretul modului de utilizare a anumitor alimente pentru a va imbunatati starea corpului.

Nutritionistii identifica un astfel de grup de alimente drept superalimente. Acest termen este folosit pentru alimentele cu o concentratie mare de nutrienti. Acestea contin o cantitate mare de vitamine si minerale care protejeaza organismul de boli si contribuie la longevitate.

1. Anghinare din Ierusalim

Anghinarea de Ierusalim este bogata in inulina si fibre prebiotice naturale. Tuberculii de anghinare contin aproximativ 14-19% inulina. Anghinarea de Ierusalim este un aliment  cu continut scazut de calorii.

2. Ridiche

Acestea contin polizaharid arabinogalactan, care creeaza un mediu optim pentru bacteriile benefice din tractul gastro-intestinal. Ridichea este un produs recunoscut al multor fani ai alimentatiei sanatoase. Acestea sunt capabile sa te sature nu numai pe tine, ci si  microflora intestinala.

Publicitate

3. Morcovi

Daca adaugati morcovi la salata, atunci intestinele iti vor fi foarte recunoscatoare . La fel ca ridichile, aceste legume portocalii contin arabinogalactan, ceea ce le face un prebiotic natural extraordinar.

Citeste si articolul :   7 alimente accesibile care intaresc inima

4. Usturoiul.

El este capabil sa sporeasca imunitatea. In plus, usturoiul este un bun prebiotic care combate bacteriile daunatoare. In timp ce utilizati acest produs, poate fi necesar sa va spalati dintii in mod constant din cauza mirosului.

5. Curcuma.

Acest condiment si supliment nutritiv popular este laudabil. Curcuma contine o substanta antiinflamatoare care are un efect pozitiv asupra intestinelor, ii sustine microflora si imbunatateste functia creierului.

6. Sparanghel

Sunt bogate in inulina, care are un efect pozitiv asupra microflorei. In plus, sparanghelul ii ajuta pe cei care vor sa slabeasca. Acesta contine substante care repara peretele intestinal si magneziul, care este necesar pentru producerea de enzime.

Publicitate

Publicitate

Autor