9 remedii naturale pentru anxietate

Musetel

Cel mai des folosit sub forma de ceai de plante, musetelul este o floare cu un miros placut si proprietati benefice. In medicina naturala, musetelul este folosit pentru a calma nelinistea, insomnia si anxietatea.

Ulei esential de lavanda

Are proprietati  linistitoare care il fac un excelent aliat impotriva stresului. Punerea catorva picaturi pe perna va va ajuta sa adormiti bine. In inhalare sau in baie, va va relaxa imediat! De asemenea, il puteti folosi la masaj, deoarece nu irita pielea sau se amesteca cu o baza de ulei neutru.

L-lizina

L-lizina este un aminoacid si unul dintre elementele de baza ale neurotransmitatorilor, mesagerii chimici din creier. Studiile au aratat ca persoanele care iau suplimente de L-lizina isi reduc simptomele de anxietate si nivelul hormonilor de stres. L-lizina se gaseste in carne, peste si fasole. De asemenea, este posibil sa se faca o cura sub forma de capsule.

Lumina zilei

Numeroase cercetari stiintifice au aratat ca lumina zilei, precum si numarul de ore de soare pe zi, au fost responsabile pentru anumite persoane sensibile pentru schimbari de dispozitie mai mult sau mai putin grave. Pentru a asimilia  vitamina D, care poate reduce simptomele de anxietate si depresie, este suficienta 30 de minute de expunere pe zi.

Exercitiu fizic

30 de minute de exercitii pe zi sunt benefice atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru sanatatea mintala. Intr-adevar, activitatea fizica prelungita, practicata intr-un ritm sustinut, elibereaza endorfine, hormonul bunei dispozitii si calmeaza anxietatea.

Faceti o baie fierbinte cu saruri si uleiuri esentiale

Pentru a ameliora tensiunea, faceti o baie fierbinte buna, care va relaxa muschii si va creste temperatura corpului, care regleaza starea de spirit si anxietatea. Adaugati sare Epsom care contine sulfat de magneziu, scade anxietatea si scade tensiunea arteriala. De asemenea, puteti adauga uleiuri esentiale de lavanda sau mandarina in baie pentru o sesiune calmanta de aromoterapie.

Elimina cofeina

Sau macar reduceti consumul. Consumat in exces, promoveaza palpitatiile inimii, care cresc senzatia de neliniste  si favorizeaza nervozitatea.

Luati magneziu

Deficitul de magneziu poate duce la multe simptome si va poate afecta moralul. Nervozitatea, somnul tulburat, starea de spirit, oboseala si crampele musculare sunt semne ale lipsei de magneziu. Aceasta inseamna ca dieta dvs. nu acopera toate nevoile dumneavoastra. Faceti o cura sub forma de capsule.

Citeste si articolul :   Cinci motive pentru care parul se subtiaza si cade

Combate tulburarile digestive

In medicina chineza si, mai recent, in medicina moderna occidentala, stomacul este centrul emotiilor. Sunteti predispus la aerofagie, digestie lenta si dificila, constipatie si diaree cronica? Acest lucru va oboseste corpul si va afecteaza mintea. In fiecare zi, aceste inconveniente devin repede insuportabile. Prin urmare, este important sa va revizuiti dieta si sa eliminati alimentele pe care nu le sustineti bine.

Publicitate

Publicitate

Autor