Ce ceai nu trebuie baut pe stomacul gol

Ceaiul are proprietati benefice si are un efect benefic asupra corpului nostru. Dar medicii nu recomanda utilizarea acestuia pe stomacul gol.

 De ce ceaiul nu se bea pe stomacul gol?

Adesea oamenii beau o ceasca de ceai pentru a-si potoli foamea.  Dupa cum arata cercetarile de specialitate, acest lucru nu merita facut.

Ceaiul pe stomacul gol poate duce la consecinte neplacute.  Contine componente stimulante care afecteaza productia de enzime. Acestea irita stomacul, rezultand eliberarea de suc gastric. Daca nu exista alimente in interiorul organului digestiv, atunci aceasta actiune va avea un rezultat neplacut.

Taninurile continute in ceaiul verde maresc productia de suc gastric. Acest lucru duce la senzatii dureroase, greata si, in cele din urma, va duce la probleme cu scaunul.

Publicitate

Este extrem de nedorit sa consumati ceai verde pe stomacul gol pentru persoanele cu antecedente de ulcer intestinal si reflux acid.

Publicitate

Ceaiul verde interfereaza cu absorbtia proteinelor de catre organism, ceea ce duce la o coagulare scazuta a sangelui. Consumul de ceai pe stomacul gol va duce la subtierea sangelui, deci nu este recomandat persoanelor cu tulburari de coagulare a sangelui.

Citeste si articolul :   Cele mai bune alimente antivirale si imunostimulatoare

Persoanele care sufera de anemie nu ar trebui sa bea ceai verde pe stomacul gol, deoarece  duce la faptul ca organismul nu poate absorbi complet fierul.

Ceaiul verde contine cofeina si stimuleaza glandele suprarenale sa elibereze hormoni ai stresului. Dupa ce bei ceai, este posibila o crestere a tensiunii arteriale si a ritmului cardiac. Persoanelor cu probleme cardiace nu li se recomanda sa o bea pe stomacul gol.

Este mai corect sa beti ceai dupa ce ati mancat ceva .

Iata cum sa beti ceai in mod corespunzator:

Ceaiul verde nu trebuie baut pe stomacul gol. Cel mai bine se consuma dupa mese.

Ceaiul preparat slab este ideal pentru persoanele care au stomacul acid.

Este permis sa beti ceai negru si ceai verde doar proaspat preparat.

Se recomanda ceai cald.

Publicitate

Autor