5 remedii eficiente pentru migrene

Migrena nu este doar o durere de cap, ci o tulburare neurologica, ale carei simptome pot include greata, ameteli, slabiciune, sensibilitate la lumina, sunet si mirosuri. Daca banuiti ca aveti migrena, asigurati-va ca va adresati medicului dumneavoastra pentru a confirma diagnosticul si a exclude alte boli cu simptome similare.

Din pacate, nu exista inca un remediu pentru migrene. Dar exista medicamente, precum si remedii casnice care pot ajuta la ameliorarea simptomelor si ameliorarea durerilor de cap.

Suplimente de magneziu

Suplimentarea cu magneziu poate preveni aura (un fenomen neurologic care apare inainte sau in timpul unei cefalee). Dar ar trebui sa aveti grija cu suplimentele de magneziu, deoarece acestea au multe contraindicatii. Inainte de a consuma magneziu, trebuie sa consultati un specialist.

Cofeina

Cofeina poate ameliora durerile de cap provocate de migrene,  dar numai daca o consumati in cantitati limitate. In caz contrar, efectul cofeinei, dimpotriva, poate provoca atacul  migrenos . Prin urmare, expertii recomanda sa va limitati la 150-200 miligrame de cofeina pe zi.

Publicitate

Compresa calda sau rece

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Hawaii din Manoa (SUA) a aratat ca aplicarea unui bandaj rece pe gat reduce semnificativ durerile de cap provocate de migrena. De asemenea, puteti ameliora durerea cu o compresa calda aplicata pe cap sau gat. Va va ajuta sa eliberati tensiunea si sa va relaxati muschii gatului.

Yoga

Potrivit unui studiu din 2015, practica regulata de yoga poate reduce frecventa si durata atacurilor provocate de migrene   .

Odihna

Lipsa somnului provoaca foarte des migrene . Prin urmare, pentru cei care sufera de aceasta boala, calitatea si somnul prelungit sunt foarte importante. Daca aveti migrene si probleme de somn, cu siguranta trebuie sa le abordati. Incercati sa va culcati in acelasi timp, dormiti cel putin 7-8 ore .

Ulei de menta

La primul semn al unei migrene, puteti aplica o cantitate mica de ulei de menta pe frunte si tample. Mentolul din menta ajuta la ameliorarea simptomelor migrenei .

Autor