Sfaturi pentru a scapa de o durere de cap

Durerile de cap se intampla. Vestea buna este ca exista cateva lucruri simple pe care le puteti face pentru a usura durerea fara o calatorie la medic. Incercati aceste sfaturi si incepeti sa va simtiti mai bine rapid.

Incercati o punga cu gheata

Daca aveti migrena, puneti o punga cu gheata pe frunte sau niste cuburi de gheata invelite intr-un prosop, o punga cu legume congelate sau chiar un dus rece pot usura durerea. Tineti compresa pe cap timp de 15 minute, apoi faceti o pauza timp de 15 minute.

Utilizati o compresa calda

Publicitate

Daca aveti dureri de cap tensionate, plasati o compresa calda pe gat sau pe partea din spate a capului. Daca aveti o durere de cap sinusala, tineti o carpa calda in zona care va doare. Un dus cald ar putea face si el trucul.

Articolul continuă după reclame

Reduceti presiunea asupra scalpului sau a capului

Daca coada este prea stransa, ar putea provoca dureri de cap. Aceste „dureri de cap de compresie externa” pot fi provocate si prin purtarea unei palarii, banda de cap sau chiar ochelari de inot prea stransi.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, avertizare de ultima ora: "Va rog mult...

Hidrat

Bea multe lichide. Deshidratarea poate provoca dureri de cap sau agrava.

Ia niste cafeina

Aveti un ceai, o cafea sau ceva cu putina cafeina. Daca il bei suficient de devreme dupa ce incepe durerea, ti-ar putea usura durerea de cap. De asemenea, poate ajuta medicamentele fara prescriptie medicala, cum ar fi acetaminofenul, sa functioneze mai bine.

Incercati masajul

O poti face singur. Cateva minute, masandu-va fruntea, gatul si tamplele pot ajuta la ameliorarea tensiunii, care poate rezulta din stres. Sau aplicati o presiune usoara si rotativa pe zona dureroasa.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.