Nu este niciodata prea tarziu: lectii de viata intelepte

Unul dintre cele mai valoroase lucruri din viata noastra este experienta. Cu totii ne dorim sa fim increzatori in sine, independenti si intelepti, uitand ca intelepciunea vine cu ani si experienta. Si de dragul acestei experiente, trebuie sa treci prin multe.

Acesta este motivul pentru care experienta persoanelor in varsta este atat de importanta. Lectiile de viata pe care le dau sunt una dintre cele mai valoroase cunostinte.

Iata cateva lectii de viata importante:

-Viata este ceea ce este acum. Asteptam in permanenta sa se intample lucruri incredibile in viitor, dar uitam ca viata se intampla chiar acum. Invata sa traiesti in momentul prezent si nu mai spera la iluzii in viitor.

-Frica este o iluzie. Majoritatea lucrurilor de care ne temem nu se vor intampla niciodata. Dar chiar daca o fac, de multe ori se dovedesc a nu fi atat de rele pe cat am crezut. Pentru multi dintre noi, frica este cel mai rau lucru care se poate intampla. Realitatea nu este atat de rea.

Publicitate

– Regula relatiei. Cel mai important lucru din viata ta sunt cei dragi. Pune-i  intotdeauna pe primul loc. Sunt mai importante decat slujba, hobby-ul, computerul tau. Apreciaza-i ca si cum ar fi toata viata ta. Pentru ca asa este.

– Datoriile nu merita. Cheltuiti bani in functie de abilitatile dvs. Traieste liber. Datoria nu va va lasa sa faceti acest lucru.

– Lucrurile colecteaza praful. Timpul si banii pe care ii cheltuiti pentru lucruri va vor distruge intr-o buna zi. Cu cat ai mai putine lucruri, cu atat esti mai liber. Cumpara inteligent.

Citeste si articolul :   10 plante care alunga energia negativa din casa ta

– Distractia este subevaluata. Cat de des te distrezi? Viata este scurta si trebuie sa te bucuri de ea. Si inceteaza sa te mai gandesti la ce vor gandi ceilalti cand te vei simti bine. Doar bucura-te de moment.

– Greselile sunt bune. De multe ori incercam sa evitam greselile, uitand ca acestea sunt cele care ne conduc spre succes. Fii pregatit sa gresesti si invata din greselile tale.

– Prietenia cere atentie. Protejati prietenia ca o planta ornamentala. Va da roade.

– Experimentati mai intai. Daca nu puteti decide daca cumparati o canapea sau mergeti intr-o calatorie, alegeti-o intotdeauna pe aceasta din urma. Bucuria si amintirile pozitive sunt mult mai cool decat lucrurile materiale.

– Uita de furie. Satisfactia din cauza furiei dispare dupa cateva minute. Iar consecintele pot dura mult mai mult. Asculta-ti emotiile si cand vine furia, fa un pas in directia opusa.

– Si aminteste-ti despre bunatate. O mica doza de bunatate poate face minuni cu oamenii din jur. Si necesita putin efort de la tine. Practicati acest lucru zilnic.

– Varsta este un numar. Cand ai 20 de ani, crezi ca 50 este un cosmar. Dar cand ai 50 de ani, simti ca ai 30 de ani. Varsta noastra nu ar trebui sa ne determine atitudinea fata de viata. Nu lasa numerele sa te schimbe acum.

Citeste si articolul :   3 zodii care vor primi cadouri neasteptate la sfarsitul lunii iulie: norocul soseste in sfarsit

– Vulnerabilitatea se vindeca. Este minunat sa fii deschis, real si vulnerabil. Acest lucru le permite oamenilor din jurul tau sa aiba incredere in tine si sa-ti impartaseasca emotiile, iar tu le poti impartasi in schimb.

– Sportul este putere. Exercitarea regulata ar trebui sa faca parte din stilul tau de viata. Te face mai puternic din punct de vedere fizic, psihic si emotional. De asemenea, imbunatateste sanatatea si aspectul. Sportul este un leac pentru toate bolile.

– Resentimentul doare. Las-o sa plece. Pur si simplu nu exista alta cale corecta.

– Pasiunea imbunatateste viata. Cand gasesti vreo activitate care te innebuneste, fiecare zi devine un cadou. Daca nu ti-ai gasit inca pasiunea, fixeaza-ti un obiectiv sa o faci.

– Calatoria ofera experienta si extinde constiinta. Calatoria te face mai interesant, mai intelept si mai bun. Ea te invata cum sa interactionezi cu oamenii, obiceiurile si culturile lor.

– Nu ai intotdeauna dreptate. Credem ca stim raspunsul la orice intrebare, dar nu stim. Exista intotdeauna cineva mai destept decat tine, iar raspunsurile tale nu sunt intotdeauna corecte. Tine minte asta.

– O sa treaca. Orice s-ar intampla in viata, va trece. Timpul se vindeca, dar lucrurile se schimba.

– Tu iti definesti scopul. Viata este plictisitoare fara un scop. Decideti ce este important pentru dvs. si construiti-va viata in jurul sau.

– Idealurile sunt plictisitoare. Perfectionismul iti va face viata plictisitoare. Diferentele, caracteristicile, fobiile si punctele noastre slabe sunt ceea ce ne face unici. Tine minte asta.

Citeste si articolul :   Capricorn : Horoscop pentru ianuarie 2021

– Lucrurile mici sunt importante si ele. Cu totii ne asteptam la victorii si realizari mari, uitand ca acestea constau in pasi mici si uneori chiar imperceptibili. Apreciati acesti pasi.

– Invata. Mereu. Daca crezi ca stii cel putin 1% din tot ce este in lumea noastra, atunci nu te-ai inselat niciodata. Invata in fiecare zi, invata ceva nou despre lucruri diferite. Studierea ne mentine creierul intr-o forma buna, chiar si la varsta adulta.

– Mai simplu este mai bine. Viata este plina de complexitate, confuzie si angajament care nu fac decat sa o inrautateasca. Viata simpla ofera spatiu pentru bucurie si placere.

– Iubirea este raspunsul la orice intrebare. Iubirea este motivul pentru care suntem aici. Aceasta este forta care conduce lumea. Distribuiti si exprimati-o in fiecare zi. Fa lumea un loc mai bun.

– Cuvintele conteaza. Gandeste-te inainte de a vorbi. Nu folositi cuvinte pentru a rani persoana. Cand faceti acest lucru, nu va mai exista nicio intoarcere.

– Fa ceea ce iti vine sa faci. Fii proactiv. Nu astepta ca viata sa-ti arunce un os. Este posibil sa nu va placa gustul.

Publicitate

Publicitate

Autor