De ce sunt oamenii mereu nemultumiti de ei insisi

Toata lumea vrea sa fie fericita, dar nu toata lumea stie cum sa realizeze acest lucru. Prin urmare, exista mult mai multi oameni nefericiti decat oameni fericiti si multumiti.

Daca sunteti constant nemultumiti de voi insiva, pot exista motive specifice pentru aceasta.

1. Nu stii ce vrei.

Oamenii sunt adesea nemultumiti de ei insisi, deoarece ei insisi nu stiu ce vor de la viata. Nu pot stabili obiective clare pentru ei insisi si pur si simplu merg cu fluxul.

Acestor   oameni le  va lua mult timp sa decida daca vor ramane acasa si se vor intinde pe canapea, vor face o plimbare sau vor citi o carte. Vor fi nemultumiti de rezultat, iar ziua va fi distrusa ,fara speranta.

Publicitate

2.  Ai asteptari prea mari.

Stabilindu-si obiective inalte si fara a obtine rezultatele dorite , oamenii tind sa se supere.

Facandu-ne o imagine a unei seri minunate cu prietenii, nici macar nu credem ca ceva ar putea merge prost. Daca dintr-o data unul dintre invitati nu are chef, toate asteptarile se prabusesc si apare nemultumirea.

Citeste si articolul :   Rusinea iti poate distruge viata ta si a celor din jur. Ce trebuie sa faci

3. Cautati in mod constant mai mult.

O persoana se straduieste intotdeauna sa realizeze ceva mai mult. Se obisnuieste repede cu ceea ce are deja.

Publicitate

Pe de o parte, o astfel de dorinta va permite sa mergeti inainte tot timpul si sa va stabiliti noi obiective. Pe de alta parte, o persoana uita sa se bucure de succesele sale si inceteaza sa le observe.

Fara sarbatorirea nici macar a micilor victorii, isi pierde treptat increderea in abilitatile sale. Asa apare frustrarea si nemultumirea fata de sine.

4. Esti intr-un mediu gresit.

Cercul social afecteaza direct starea de spirit a unei persoane. Daca sunteti inconjurat de oameni care privesc viata pesimist, atunci in timp, veti incepe sa observati lucruri mai putin bune.

Intr-un astfel de mediu, este dificil sa te bucuri de viata si sa privesti lumea pozitiv. Exista o dorinta din ce in ce mai mare de a critica pe toti cei din jur – si pe tine insusi.

Citeste si articolul :   Tot ce vrei sa stii despre tulburarea obsesiv-compulsiva

5. Te simti special.

A fi o persoana increzatoare in sine nu este deloc rau. Cu toate acestea, aceasta calitate trebuie sustinuta de actiuni care vor fi apreciate de altii.

Daca o persoana se considera unica si alte persoane nu o observa, atunci ea devine frustrat. Ea nu poate intelege de ce se intampla acest lucru si necesita o atentie speciala pentru sine. Daca nu o primeste, o persoana devine nemultumita de sine.

Publicitate

Autor