Klaus Iohannis, discutii aprinse cu Orban

Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa. Surse din conducerea PNL au mentionat ca presedintele s-a intalnit cu Ludovic Orban. Potrivit surselor, premierul a intentionat sa demisioneze din functia de presedinte al partidului, dar si-a retras intentia.

De asemenea, surse din PNL au declarat pentru Digi24.ro ca  presedintele Iohannis nu-l va mai nominaliza pentru functia de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern.

Declaratiile lui Klaus Iohannis

„Alegerile s-au terminat si pot sa trag primele concluzii. Dati-mi voie sa va multumesc celor care ati iesit din casa si ati votat. Va garantez ca fiecare vot va fi luat in considerare si fiecare vot conteaza. In acelasi timp trebuie sa fim foarte sinceri. Participarea la vot a fost redusa si este foarte clar ca sunt multi romani care fie nu au primit suficiente informatie, fie sunt nemultumiti de mine, de partide, de intreaga clasa politica sau anumite masuri care au fost luate.

Este important ca noi toti politicienii sa vedem aceste lucruri si sa venitm in intampinarea romanilor care nu au venit la vot. Aceste motive trebuie elucidate si impreuna cu guvernul viitor sa analizam aceste chestiuni.

Publicitate

Rezultatele arata ca nu exista un castigator clar. Daca ne uitam pe rezultatele provizorii, dar s-au numarat aproape toate voturile vedem ca PNL obtinuse in 2016 -20% si acum a obtinut 25%, o crestere clara. USR-PLUS a oibtinut 8% si au crescut la 15%. PSD, care obtinuse in 2016, 45% a scazut dramatic la 29%. Este clar ca centrul dreapta au obtinut peste 50% dintre voturile valabil exprimate. Pot sa va spun ca acesta a fost obiectivul meu si din acest motiv a trebuit sa ma exprim mai des in public in ultimele saptamani.

In acest fel PSD-ul poate sa ramana in afara deciziei politice.

Ce va urma. Se creistalizeaza o coalitie de centru-dreapta care va putea sa propuna un guvern de coalitie. Peste cateva zile voi convoca consultari cu partidele care se vor regasi in noul Parlament pentru a gasi cea mai buna solutie pentru Romania. Noul Guvern va gestiona masurile in pandemie, va prezenta urgent masuri de reforma, mult asteptate, va gestiona campania de vaccinare si va prezenta in scurt timp un proiect de buget pentru anul 2021, impreuna cu modul in care vor fi atrasi banii europeni”, a declarat Klaus Iohannis.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.