Pacienti de la Spitalul de Ortopedie Foisor din Capitala, evacuati dupa ce spitalul a fost transformat in unitate suport COVID.

Spitalul de Ortopedie Foisor din Capitala a fost transformat in unitate suport COVID. In acest context, vineri seara, zeci de pacienti internati in acest spital au fost evacuati, printr-un ordin al sefului Departamentului de Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, si semnat de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, potrivit Antena 3.

Zeci de pacienti, unii dintre ei recent operati, au fost nevoiti sa isi cheme rudele sa ii ia acasa. Majoritatea dintre acestia nu sunt din Capitala si nu stiu cum vor iesi din aceasta situatie delicata.

Spitalul Foisor din Bucuresti, transformat in unitate suport COVID: Pacienti, evacuati vineri seara

Raed Arafat spune ca pacientii evacuati din Spitalul Foisor, fie vor fi transferati la alte unitati medicale din Bucuresti, fie vor fi trimisi la domiciliu.

Publicitate

”S-a luat decizia ca Spitalul Foisor sa fie transformat in spital COVID. Situatia in UPU este serioasa. Astazi dimineata am trimis pacienti din Bucuresti in alte zone, cu un avion miliar.

Citeste si articolul :   Florin Citu, prima reactie dupa ce Guvernul Ciolos nu a trecut la vot: "Majoritatea parlamentara care a demis un guvern n-a reusit sa si construiasca unul"

Maine dimineata trebuie ca spitalul sa intre pe tratametul COVID. Unii se transfera la alte spitale din zona, iar altii se vor transporta acasa. (…)Conteaza orice ora. Normal ca trebuie sa evacuam. (…) Ordinul a fost transmis in cursul zilei. Noi am transmis ordinul conducerii spitalului cu cateve ore mai devreme decat poate l-au primit rudele. (…) Facem ce facem pentru ca avem nevoie de paturile de terapie intensiva.

Publicitate

In acest moment, nu mai avem in vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusa munca de lamurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleaca acasa, nu s-a luat decizia intr-un birou. Noi discutam despre Foisor inca de ieri, dar azi la pranz s-a luat decizia. Noi speram sa se stabilizeze situatia in urmatoarele doua saptamani”, a declarat Raed Arafat pentru sursa citata mai sus.

Oamenii sunt disperati pentru ca nimeni nu le-a comunicat ce se va intampla cu pacienti care au fost operatii in cursul zilei de ieri. Care vor fi masurile pe care le pot lua pentru ca, una este sa fi ingrijit la spital de cadrele medicale si alta e sa fie dus acasa sa i se dea doar pastile pentru a calma durerea.

Citeste si articolul :   Zeci de arme letale si peste 1.000 de cartuse, gasite dupa perchezitii in Bistrita si Maramures

“Astazi in jurul orei 18:00 ne-au anuntat. M-a sunat mama ca trebuie sa venim sa o luam de la spital ca se evacueaza spitalul, ca se va face din seara asta spital COVID-19.

Mama a suferit o operatie la genunchi, o interventie chirurgicala care necesita recuperare. I s-a spus ca trebuie sa tina legatura cu medicul. Si ma intreb, medicul unde o sa o vada in continuare ca este proaspat operata? Astazi a fost scoasa de la terapie intensiva, a fost trecuta astazi pe salon si acum trebuie sa o luam acasa.

Ne rugam la Dumnezeu sa fie bine si sa nu sufere complicatii.

Sunt revoltata pentru ca nu mi se pare normal sa te anunte de pe ora pe alta, ca trebuie sa vii sa o iei acasa.Nu stiu sunt inca sub soc. Nu credeam ca o sa opresc asa ceva”, a spus fiica unei paciente, potrivit Antena 3.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.