Raed Arafat, anunt despre despre sarbatorile de iarna

Raed Arafat, seful DSU, a vorbit despre sarbatorile de iarna din acest an. Oficialul spera ca oamenii sa poata petrece aceste sarbatori intr-un cadru cat mai normal.

Totodata,  seful DSU, a mentionat ca in perioada 10-15 decembrie autoritatile vor vedea care este situatia epidemiologica din Romania.

„Depinde cum evoluam. Daca continua sa scada, daca ramanem stabili, vor fi minime masuri sanitare de sanatate publica care vor trebui sa fie implementate. Nu pot sa va spun despre activitati la acest moment, ce activitati pot sa fie restrictionate sau nu, dar clar totul depinde de modul in care evolueaza.

Inca este foarte devreme. Cred ca va trebui sa fie analizat cel putin undeva prin 10-15 decembrie sa vedem care este situatia. Speranta noastra este ca oamenii sa poata sa isi petreaca in conditii de respectare a unor masuri de sanatate publica, sa petreaca cat mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a declarat Arafat.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, anunt de ultim moment: Cand revin romanii la o viata “cvasi-normala”

Va fi vaccinarea obligatorie in Romania?

„Austria si alte tari discuta de obligativitatea vaccinarii, sunt si unele masuri mai dure acolo unde acum este o crestere a valului si a cazurilor noi. Noi am vazut ca a ajuns sa scada numarul cazurilor si sigur ca si datorita masurilor si poate ca si populatia devenit mai atenta.

Totusi trebuie sa recunoastem ca s-au mai vaccinat, chiar daca nu este numarul pe care noi ni l-am dorit. Totusi s-au vaccinat peste un milion de oameni in perioada care a trecut. In acest moment nu este pusa pe masa o discutie fie referitoare la vaccinarea obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinati”, a mai spus seful DSU