Raed Arafat, anunt despre inmormantari: Este un ordin emis de Ministerul Sanatatii

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a afirmat ca regulile pentru inmormantare trebuie sa devina mai permisive, pentru „ca lumea sa poata sa faca ritualul cum cer obiceiurile”.

Seful DSU a declarat ca exista un ordin al Ministerului Sanatatii care trebuie ajustat si ca au existat discutii in cadrul carora „toata lumea” a fost de acord, inclusiv INSP, ca acest ritual sa nu mai fie strict, ci trebuie relaxat, dar cu conditia respectarii unor reguli sanitare.

Raed Arafat a mentionat ca problema inmormantarii a fost ridicata inclusiv in fata premierului, de fata cu reprezentantii cultelor.

„Finalul discutiei a fost ca toata lumea este de acord, inclusiv INSP, ca trebuie modificata regula inmormantarii, sa devina mai permisiva, ca lumea sa poata sa faca ritualul cum cer obiceiurile, respectand unele reguli. Acest lucru a plecat de la discutia respectiva ca urmeaza sa se modifice ordinul. Acolo a ajuns in comisii si nu stiu amanunte. Aceasta problema a fost ridicata si cu reprezentantii cultelor in fata domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sanatatii, dar care acum trebuie ajustat. Am inteles ca nu Institutul, ci comisia de Medicina Legala nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu stiu”, a declarat Raed Arafat.

Autor