Raed Arafat, anunt de ultim moment: “Orice angajat trebuie sa solicite angajatorului sa o faca”

Raed Arafat, seful DSU, vene cu noi precizari vizavi de programul magazinelor. Secretarul de Stat a anuntat ca sunt in vigoare doua masuri care ii vizeaza pe angajati- telemunca si programul de lucru decalat. Aceste masuri permit salariatilor sa mearga la cumparaturi inainte de ora 18.00.

Arafat transmite angajatilor sa solicite angajatorului aceste drepturi.

„Mai sunt inca doua masuri care au fost adoptate si nu sunt ridicate: telemunca care iti permite sa fragmentezi programul, sa iesi intr-o pauza, sa cumperi si sa te intorci, si decalarea programului.

Orice angajat trebuie sa solicite angajatorului sa o faca”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Seful DSU a mentionat ca un bun exemplu este Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI. Aici s-a adoptat programul de lucru decalat, fapt ce permite angajatilor sa isi faca pe timpul zilei cumparaturile.

De asemenea, secretarul de stat a afirmat ca in aceasta perioada el isi face doar cumparaturi online, nu merge la magazine. Raed Arafat a avertizat ca incidenta de 7,5 la mie, unde sunt cele mai stricte masuri, reprezinta „o cifra mare” in ceea ce priveste infectarea COVID-19.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, prima reactie dupa ce a fost umilit de Alexandru Rafila

El a dat exemplul Germaniei unde autoritatile au limitat deplasarile pe distante de peste 15 kilometri in zonele cu o rata de infectare de 2 la mie.

Autor