6 alimente care nu trebuie reincalzite

Economisiti timp, evitati risipa, economisiti bani. Exista mai multe motive pentru care dorim sa pastram resturile de mancare la frigider pentru a le consuma ulterior. Cu toate acestea, acest gest nu este intotdeauna lipsit de risc pentru sanatate. Exista alimente care pot deveni periculoase pentru organism atunci cand sunt supuse unei a doua gatiri. Pentru a evita durerile abdominale, disconfortul digestiv sau chiar toxiinfectia alimentara, descopera cele 7 alimente care nu trebuie reincalzite.

1. Ciuperci

Bogate in fibre si vitamine, ciupercile pot fi consumate crude sau gatite. Cu toate acestea, acestea contin proteine care pot fi deteriorate daca nu sunt depozitate corespunzator. Prin urmare, reincalzirea ciupercilor care au fost la temperatura camerei de cateva ore poate provoca tulburari digestive.

2.Pui

Publicitate

Daca ai pastrat restul de pui si vrei sa-l mananci, cel mai bine este sa-l mananci rece. Dupa prima gatire, s-ar putea sa fiti tentat sa il  reincalziti in cuptorul cu microunde, dar, in realitate, caldura aparatului nu este intotdeauna suficienta pentru a ucide toate bacteriile care se pot acumula in aceasta carne slaba.

Citeste si articolul :   5 semne urgente ca organismul tau are mare nevoie de ajutor

3.Orez

Publicitate

Dupa cum subliniaza si colegii nostri de la BBC, orezul este unul dintre alimentele expuse riscului. Acest aliment poate fi contaminat cu bacterii cunoscute sub numele de Bacillus Cereus. Acestea nu sunt rezistente la caldura, dar pot produce spori toxici atunci cand orezul este pastrat la temperatura camerei, asa cum a demonstrat un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Cambridge. Astfel, daca orezul nu este consumat imediat dupa gatit, poate fi periculos.

4.Fructe de mare

Foarte populare, fructele de mare sunt pline de proteine si minerale care sunt benefice pentru organism. Cu toate acestea,  aceste  alimente trebuie pastrate in congelator si apoi gatite pentru consum imediat. Daca fructele de mare raman la temperatura camerei, pot gazdui bacterii care pot provoca toxiinfectii alimentare.

5. Spanacul

Bogat in fier si antioxidanti, spanacul este o mancare de calitate si ofera organismului o multitudine de beneficii. Acestea fiind spuse, aceste legume cu frunze verzi contin un continut ridicat de nitrati care se pot transforma in nitriti atunci cand sunt pastrate la temperatura camerei.

Citeste si articolul :   9 alimente care iti curata arterele in mod natural si te protejeaza de atacurile de cord

6. Oua

Prajite, fierte sau omleta, ouale nu trebuie pastrate pentru a fi consumate ulterior. Potrivit unui studiu, atunci cand incalzesti un ou fiert tare in cuptorul cu microunde, acesta incepe sa se umfle sub efectul radiatiilor. In consecinta, oul poate exploda in timpul mesei si poate provoca arsuri grave .

Publicitate

Autor