5 alimente care ajuta la scaderea colesterolului

Exista multi factori care pot justifica cresterea colesterolului LDL, dar obiceiurile alimentare nesanatoase sunt pe primul loc. Acestea determina apoi proteinele sa distribuie excesul acestor substante grase catre alte organe ale corpului, promovand depunerea lipidelor pe peretii arteriali si, pe termen lung, dezvoltarea aterosclerozei.

In timp ce excesul de colesterol este o afectiune care necesita in mod absolut sfaturi medicale pentru a evalua tratamentele recomandate, reechilibrarea dietei este la fel de importanta pentru a ajuta la aceasta situatie si pentru a preveni complicatiile unui stil de viata slab.

Alaturi de o dieta sanatoasa, exista multe ingrediente naturale care pot preveni nivelurile ridicate de colesterol si pot mentine corpul sanatos. Sa le examinam:

1.Usturoi

Potrivit cercetarilor stiintifice, usturoiul este un mare aliat in reducerea colesterolului rau prin prevenirea depunerii de substante lipidice in peretii arterelor. Un al doilea studiu arata ca ar fi inzestrat cu o actiune antihiperlipidemica, ceea ce face posibila reducerea nivelului total de colesterol prin scaderea nivelului de colesterol LDL. Un motiv convingator pentru al adauga la feluri de mancare sanatoase pentru a va regla corpul.

2.Coriandru

Considerat atat o planta, cat si un condiment, coriandrul este recunoscut pe scara larga pentru proprietatile sale antioxidante, antiinflamatorii, antifungice, diuretice si antibacteriene. Dar asta nu este tot, semintele sale au proprietati esentiale hipolipidemice, care, potrivit unui studiu in-vivo, participa la degradarea colesterolului rau.

Citeste si articolul :   Sanatatea si postura spatelui

Pentru a beneficia, introduceti o lingurita de pudra de seminte de coriandru intr-o ceasca de apa si strecurati-l cand bautura s-a racit usor. Puteti bea 1 pana la 2 pahare pe zi.

3.Ovaz

Ovazul este o cereala bogata in fibre dietetice solubile. Este capabil sa furnizeze vitamine, proteine si acid linoleic organismului. Unul dintre lucrurile care il fac un remediu eficient pentru colesterolul rau din sange este continutul ridicat de fibre, potrivit unui studiu. Ar fi aratat la participantii cu hipercolesterolemie o scadere a nivelului total de colesterol, pe langa reducerea colesterolului LDL.

3.Migdale

Migdalele sunt nuci cu proprietati favorabile reducerii colesterolului rau. Conform unei analize a literaturii stiintifice, acestea ar fi benefice in mentinerea unui nivel lipidic sanatos in sange.

In plus, consumul de migdale s-a dovedit a fi eficient intr-un alt studiu la persoanele cu sindrom metabolic. Acestea ar promova protectia si intarirea sistemului cardiovascular.

Pentru a beneficia de beneficiile  lor, favorizeaza consumul lor in timpul gustarilor tale. Cu toate acestea, va rugam sa retineti ca aceste sfaturi se aplica numai migdalelor organice si nesarate.

Citeste si articolul :   Cum sa scapi de durerea de dinti: cinci moduri eficiente

5.Afine

Potrivit unei meta-analize, polifenolii din afine imbunatatesc nivelul colesterolului. Concentrandu-se pe factorii de risc cardiovascular, aceasta cercetare a analizat multe cauze care pot afecta sanatatea inimii, inclusiv nivelul colesterolului rau din sange. In urma acestei cercetari, oamenii de stiinta au realizat apoi ca afinul, printre alte fructe de padure, a permis reducerea semnificativa a acestuia din urma.

Astfel, este indicat sa beti 2 pahare de suc de afine pe zi pentru a promova nivelurile sanatoase de colesterol. De asemenea, le puteti incorpora in micul dejun cu ovaz sau le puteti manca ca gustare .

Amintiti-va ca o dieta echilibrata si o activitate fizica sunt esentiale pentru recastigarea unui stil de viata sanatos. De asemenea, este recomandat sa consultati un aviz medical pentru a va determina nevoile in functie de starea dumneavoastra de sanatate.

Autor