Cum sa ne relaxam in 5 minute

Stresul poate sa fie catalizator pentru haos. Daca apare o crestere a factorilor stresanti, iar oportunitatile pentru a petrece timp in afara casei sunt limitate, atunci aceste lucruri pot deveni reteta perfecta pentru certuri si neintelegeri in familie.

De exemplu, cum am putea, ca parinti, sa dezvoltam conexiune si aromonie intr-un mediul familial stresat?

Atunci cand suntem stresati, putem reveni la mecanisme de aparare vechi. Imaturitatile pot reveni, sigurantele ne pot sari, iar aparent banalele comentarii sau pareri pot cauza iritabilitate si suparari.

Cand intreaga familie este sub presiunea stresului, devine extrem de usor sa se declanseze certuri. In acest climat nefavorabil primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa alocam un moment sa reflectam asupra situatiei si sa facem un bilant al starii noastre interne.

Publicitate

Cum ne simtim in acest moment? Dar raspunsul trebuie sa fie unul sincer. Este esential sa ne identificam emotiile ca sa reusim sa le plasam corect pe categorii: bucurie, furie, tristete, teama sau rusine. Nimic mai simplu decat sa punem un pic pauza si sa observam cum ne simtim din punct de vedere emotional si sa devenim constienti de starea noastra.

Citeste si articolul :   Premiera: Transplanturile de microbiomi pot reprograma sistemul imunitar pentru a ataca tumorile canceroase

Atunci cand suntem constienti de locul in care suntem din punct de vedere emotional avem puterea de a evita interactiunile si conversatiile care ar putea cauza reactii negative din partea noastra.

In continuare puteti descoperi cinci modalitati prin care va puteti concentra energia catre un loc mai echilibrat si care nu necesita mai mult de cinci minute:

Publicitate

1. Iesiti afara din casa. Atunci cand pur si simplu iesim afara, schimbam mediul inconjurator, ceea ce poate declansa o schimbare in ceea ce priveste starea noastra de spirit. Natura poate sa ii ofere sistemului nervos o sansa de a se relaxa si de a se reintoarce la normal. Cand suntem in aer liber avem sansa de a ne relaxa, de a medita, de a ne reseta starea mintala si de a ne concentra atentia asupra celor cinci simturi. Devenind constienti de ceea ce vedem, mirosim, simtim, auzim si atingem ne detaseaza de starile anterioare.

2. Ascultati melodia preferata. Ascultarea muzicii este un mod minunat de a stimula schimbarea starii de spirit sau schimbarea starii emotionale.

Citeste si articolul :   Depresia duminicala – uite ce poti face ca sa previi aceasta depresie

3. Respirati adanc. Respiratia calma si adanca poate sa fie una dintre cele mai bune si rapide modalitati de linistire, calmare, relaxare atunci cand ne simtim stresati. Trageti aer pe nas pana cand plamanii sunt plini, tineti aerul in plamani pentru cateva secunde, apoi expirati complet pe gura. Totul trebuie facut in ritmul dvs. si repetat de 7-8 ori.

4. Tineti-va de mana cu o persoana draga. Atingerile care ne fac sa ne simtim in siguranta ajuta la calmarea sistemului nervos si ne sustin revenirea la normal.

5. Miscati-va corpul. Aceasta miscare poate lua diverse forme: yoga, exercitii aerobice, gradinarit, lucru manual sau o simpla plimbare. Orice ne face sa ne ridicam, sa ne deplasam sau sa ne angajam intr-o activitate. Miscarea ne poate ajuta sa eliberam corpul de orice energie acumulata.

Cand interactionam cu cei dragi si suntem intr-o stare de constientizare emotionala vom putea naviga mai eficient in relatiile noastre. Aceasta stare de constientizare emotionala ne poate ajuta sa fim mai atenti la momentele in care suntem aproape de a spune sau a face ceva ce am putea regreta mai tarziu. Gestionarea si constientizarea starii noastre interne ii ajuta pe membrii familiei noastre sa faca acelasi lucru, creand astfel echilibru, conexiune, armonie in cadrul familiei.

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.