Mituri despre nutritie si alimente

Alimentatia si nutritia sunt modalitatea prin care obtinem combustibil, oferind energie corpului nostru. Trebuie sa inlocuim nutrientii din corpul nostru cu un nou aport in fiecare zi. Apa este o componenta importanta a nutritiei. Sunt necesare grasimi, proteine si carbohidrati.

Insa exista si mituri legate de acestea, iata cateva dintre ele :

1. Daca mananci dupa ora 19:00 te vei ingrasa

Nu depozitezi in mod magic mai multe grasimi dupa ora 19:00. Ce si cat mananci va determina cresterea sau pierderea in greutate. Pentru a pierde in greutate, incearca sa-ti raspandesti caloriile pe tot parcursul zilei, astfel incat sa nu mori de foame seara si sa ajungi sa mananci in exces.

Publicitate

2. Opt pahare de apa pe zi este numarul magic

La fel ca in cazul nutrientilor si caloriilor, necesitatile de baza de hidratare variaza pentru fiecare individ. Cata apa trebuie sa bei zilnic depinde de exercitiile fizice si de nivelul de activitate si chiar de temperatura locului in care locuiesti.O persoana trebuie sa invete sa recunoasca setea si sa bea apa atat la mese, cat si intre orele de masa, dupa cum este necesar. Lucruri precum ceaiul, cafeaua, supa si majoritatea fructelor contribuie, de asemenea, la aportul de apa. Atentie la zaharurile adaugate, cofeina si sodiu.

3. Galbenusurile de oua sunt rele pentru tine

Nu mai risipi galbenusurile – sunt o mina de aur a nutritiei. Un galbenus contine jumatate din necesarul zilnic de colina, care este un nutrient esential pentru creier. In plus, cercetarile recente arata ca colesterolul din dieta nu afecteaza nivelul colesterolului din sange la fel de mult cum se credea anterior. Ouale la micul dejun iti vor asigura un numar mare de proteine si grasimi si te vor împiedica sa mananci in exces restul zilei.

4. Muschiul cantareste mai mult decat grasimea

Cu exceptia cazului in care legile fizicii s-au schimbat, un kilogram este un kilogram, diferenta este ca muschiul este mai dens decat grasimea, deci un kilogram de muschi ocupa mai putin spatiu decat un kilogram de grasime.

5. Pentru a slabi, evita sa te rasfeti

O alimentatie sanatoasa si o viata sanatoasa inseamna echilibru, deci exista intotdeauna loc pentru majoritatea alimentelor in dieta noastra. Persoanele care se restrictioneaza prea mult creeaza legaturi psihologice cu acele alimente interzise, determinandu-le sa manance in exces atunci cand le consuma.
Este mai usor decat crezi sa incepi sa mananci sanatos! Fa pasi mici in fiecare saptamana pentru a-ti imbunatati alimentatia si a te indrepta spre o viata mai sanatoasa. Schimbarile mici pot face o mare diferenta pentru sanatatea ta.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.