Ciolacu, anuntul zilei despre pensii. Iohannis e obligat

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, stie care va fi verdictul dat de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la legea privind majorarea pensiilor cu 40 de procente asa cum este prevazut in lege. Liderul social- democratilor a declarat ca presedintele Iohannis va fi obligat sa promulge legea.

Marcel Ciolacu a vorbit si despre majorarea alocatiilor. Acesta a spus ca nu stie de ce alocatiile nu au fost dublate.

”Vom astepta in acelasi joc democratic. Vom astepta decizia Curtii si pe urma presedintele este obligat sa promulge legea. Daca Curtea considera ca este neconstitutional, in mod evident ca si la dublarea alocatiilor, nu poate sa fie neconstitutionala o respingere a ordonantei.

Eu n-am inteles de ce n-au dublat alocatiile. Cel putin pe anul acesta, efortul ar fi fost in jur de 300 de milioane. Vreau sa va spun cu dupa o saptamana dupa ce a fost investit Guvernul Orban Ie- a dat unor frati 400 de milioane, cu vreo 100 de milioane mai mult. Ca sa nu spun de ANRP.”, a declarat Ciolacu.

”Au cumparat primari, au mers cu orice manipulare, a venit presedintele in loc sa fie presedintele Romaniei si al dumenvoastra a devenit presedintele PNL-ului. Au incercat sa faca tot posibilul sa distruga acest partid. Nu inteleg de ce. Totusi, un presedinte trebuie sa realizeze ca trebuie si Opozitie si Putere intr-un stat democratic.

In bugetul de stat, exista actiuni ale Ministerului de Finante unde sunt banii necesari pentru aceasta marire de 40 la suta. Le-am indicat. Ei vor foloseasca acesti bani iar cu scop electoral”, a mentionat liderul PSD.

Citeste si articolul :   Coronavirus: 3.660 de cazuri noi si 127 de decese in ultimele 24 de ore in Romania

Nimeni nu spune unde sunt banii

”Am mai avut o criza de trei ani, in 2009-2012. Am imprumutat vreo 75 de miliarde, iar acum s-au imprumutat peste 125 de miliarde in sapte luni. Nu ne spune nimeni unde sunt banii. Ni se spune ca e criza. PSD-ul vrea marirea pensiilor. Nu intelege nimeni nimic. Unde sunt banii, unde s-au dus, de ce au scazut veniturile?

De cate ori am fost la guvernare noi, am avut crestere economica, am crescut veniturile si nivelul de trai. De cate ori a venit Dreapta, dupa ce ne-au injurat trei ani si jumatate si au spus ca „bagati tara in colaps”, am fost al doilea stat in Europa ca crestere economica. Au venit ei la putere si nu se mai poate nimic, fiindca altele sunt prioritatile. Prioritatile unei guvernari de stanga au fost evidente – cresterea veniturilor si a nivelului de trai. Prioritatile lor tin total de clientela politica.”, a mai spus Ciolacu.

Autor