Mesajul DUR al directorului OMS pentru guverne: Testati! Testati! Testati!

Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii este suparat pe tarile in care se extind infectiile cu COVID-19 si spune despre aceste guverne ca nu au luat masuri, in ciuda numeroaselor avertismente lansate in ultimele trei luni. Mai exact, nu sunt testati suficienti oameni, iar acest lucru permite raspandirea bolii, precizeaza digi24.ro.

Publicitate

„In restul lumii sunt raportate acum mai multe imbolnaviri decat in China. Am observat de asemenea o inmultire a masurilor luate in privinta distantarii sociale, dar nu am observat o inmultire suficient de rapida a testarilor, izolarilor si anchetelor epidemiologice, care reprezinta ideea principala a raspunsului.

Cel mai eficient mod de a preveni infectiile si de a salva vieti este ruperea lantului de transmitere, iar pentru a face asta, trebuie sa existe testare si izolare. Nu te poti lupta cu un foc legat la ochi.

Mesajul nostru pentru toate tarile este simplu: Faceti teste! Faceti teste! Faceti teste! Testati fiecare caz suspect”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.