Medicul Adrian Marinescu: Cei fara simptome nu vor fi testati. Care sunt semnele ingrijoratoare

Medicul Adrian Marinescu, specialist in boli infectioase la Institutul Matei Bals, a dezvaluit care sunt semnele care trebuie sa dea de gandit, in contextul epidemiei, si spune ca cei care nu au simptome nu vor fi testati.

Intebat in cadrul jurnalului Stirile Pro TV, care sunt simptomele care trebuie sa ne ridice semne de intrebare, medicul Adrian Marinescu a precizat ca este vorba despre febra mare, tuse si, in special, probleme de respiratie, aparute brusc.

“Simptomele sunt importante daca avem un context epidemiologic, daca am venit in ultimele 14 zile dintr-o zona cu risc sau daca am venit in contact cu o persoana diagnosticata. Trebuie sa fie o simptomatologie care a aparut brusc, daca avem o persoana care este fumator si are o bronsita tabagica, tuseste de 2 ani, nu este relevant. Simptomele sunt febra peste 38 de grade, tuse seaca, durere in gat si, mai ales, dificultati la respiratie. Daca apar brusc intr-un cotext epidemiologic, ar trebui sa ne duca cu gandul ca este o suspiciune”, a precizat medicul.

Citeste si articolul :   10 alimente antiinflamatoare de inclus in dieta ta

Adrian Marinescu a precizat ca este important sa nu aglomeram sectiile de urgente, deoarece cei care nu prezinta simptome nu vor fi testati la prezentarea la urgente.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

“Nu trebuie sa mergem la spital daca nu avem simptome pentru ca este posibil sa ne imbolnavim, chiar daca nu avem Covid-19. Daca nu am intrat in carantina sau in izolare cand am ajuns in Romania din zone cu risc, trebuie sa o fac singur. Daca am simptomalogie, atunci sunt la 112, pentru a fi testat. Cei fara simptome nu sunt testati. Degeaba un asimptomatic merge la spital, este mai usor sa se autoizoleze, sa ia legatura cu DSP, daca apar simptomele sa sune la 112”, a spus specialistul in boli infectioase.

Adrian Marinescu a mentionat, de asemenea, ca sunt sapte centre in tara, spitale mari, care se vor ocupa in proportie de 100% de pacientii cu Covid-19.

″In acest moment, spitalale mari, r4egionale de boli infectioase, se vor ocupa practic 100 la suta de Covid. Un pediatru poate sa vada o boala infectioasa la un copil. Practic, alte specialitati pot sa preia. In plus, sunt multe alte spitale de boli infectioase, practic centrele, cele 7, se vor ocupa doar de Covid-19, pentru a nu amesteca lucrurile”, a spus medicul de la Matei Bals.

Citeste si articolul :   TOP 5 alimente sanatoase pentru ficat

Intrebat care sunt masurile de protectie pe care trebuie sa si le ia cei care sunt nevoiti totusi sa se deplaseze, medicul a raspuns: ″In primul rand trebuie sa pastram distanta de 2 metri intre noi si ceilalti din jur, foarte des trebuie sa ne spalam pe maini, substantele dezinfectate sunt si ele utile. Si daca mergem la market sau la locul de munca, cu cat venim in contact mai putin cu cei din jur cu atat mai bine”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.