Smochinele sunt remediul perfect pentru tuse

Smochinele sunt un remediu ideal pentru tuse, spun oamenii de stiinta mexicani. Si explica faptul ca acest fruct impiedica zaharul care intra in organism sa se transforme in grasime. Din acelasi motiv, smochinele sunt utile pentru cei care nu vor sa se ingrase.

Prin urmare, smochinele pot fi declarate un desert ideal pentru scaderea in greutate. Si un mic dejun minunat pentru cei care au baut alcool cu o seara inainte, deoarece face o treaba excelenta cu simptomele clasice ale afectiunii – greata, sete, gura uscata si dezgust pentru lumea din jur.

In plus, acest fruct delicios contine   magneziu, calciu si potasiu , fara de care echilibrul mental al unei persoane sanatoase este imposibil.

De asemenea, contine multa vitamina C, precum si beta-caroten si vitamine din grupul B, precum si antioxidanti si aminoacizi.

Da, acum nu este sezonul smochinelor, dar smochinele uscate sunt aproape la fel de sanatoase. Medicina traditionala recomanda smochinele ca laxativ si ofera o reteta greaca veche: 2-3 fructe sunt inmuiate in lapte seara, amestecul ramane la frigider si se consuma dimineata. Acest medicament ajuta nu numai intestinele, ci si tusea si febra usoara.

Citeste si articolul :   6 alimente care contin mai mult potasiu decat bananele

Dar beneficiile smochinelor nu se termina cu pierderea in greutate, combaterea colesterolului si a stresului. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru raceli.

Infuzia de smochine este utilizata pentru a reduce febra si in tratamentul tusei. Amestecati smochinele uscate cu lapte pentru o bautura excelenta care poate ajuta la ameliorarea simptomelor neplacute.

Nu uitati insa contraindicatiile, deoarece smochinele uscate au un continut ridicat de glucoza si pot fi periculoase pentru persoanele cu diabet.

Autor