Cum sa va dati seama daca aveti febra fara termometru

Febra apare atunci cand temperatura corpului creste peste 38 ° C, de obicei din cauza unei infectii subiacente sau a unei boli.

Termometrele pot fi folosite pentru a masura temperatura unei persoane, dar este posibil sa suspectati o febra fara termometru.

Acest lucru se datoreaza faptului ca exista simptome frecvente asociate cu febra – cum ar fi durerile corpului, frisoane, piele rosie si transpiratie sau deshidratare.

Iata cum sa evaluati simptomele unei febre, impreuna cu temperatura, chiar daca nu aveti acces la un termometru.

Publicitate

Cum sa va dati seama daca aveti febra fara termometru

Cunoasterea simptomelor care insotesc febra este cea mai buna modalitate de a determina daca aveti una atunci cand nu puteti lua temperatura.

De exemplu, persoanele cu febra au adesea:

Dureri corporale si slabiciune.

Durerile de corp, durerile de cap si slabiciunea sunt foarte frecvente la persoanele cu febra. Durerile insotesc adesea virusi precum gripa sau raceala obisnuita ca urmare a inflamatiei cauzate de raspunsul imunitar al organismului la virus.

Citeste si articolul :   Iata ce se intampla cand inghiti guma de mestecat

Frisoane.

Multe persoane cu febra au frisoane, chiar daca temperatura lor este ridicata. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul incearcă sa va ridice temperatura pentru a aborda cauza febrei.

Persoanele racite din cauza febrei se vor simti in continuare fierbinti la atingere si ar trebui sa se imbrace in haine usoare.

Transpiratie si deshidratare.

Multi oameni cu febra transpira, care este incercarea organismului de a regla temperatura si de a se racori, dar poate fi periculos daca nu beti suficienta apa. Cu temperatura mare, putem pierde o cantitate semnificativa de lichid prin transpiratie.

Daca credeti ca aveti febra, urmariti semne de deshidratare, inclusiv gura uscata, sete excesiva sau confuzie.

Cand incearca sa diagnosticheze febra fara termometru, oamenii isi ating adesea fruntea. Acest lucru nu va funcționa asupra ta, deoarece intregul corp se simte fierbinte.

Cu toate acestea, daca altcineva va atinge fruntea poate fi o modalitate eficienta de a detecta febra fara termometru, mai ales daca va confruntati cu alte simptome.

Citeste si articolul :   3 modalitati simple de a va albi in mod natural dintii acasa

Este cel mai eficient daca cineva isi atinge propria frunte, apoi a ta, pentru a masura mai bine diferentele de temperatura.

Desigur, aceasta practica nu este la fel de eficienta ca utilizarea unui termometru pentru a obtine o citire a temperaturii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.