Ghid pentru o postura buna

 

O postura buna inseamna mai mult decat sa stai drept, astfel incat sa poti arata cat mai bine. Este o parte importanta a sanatatii tale pe termen lung. Asigurandu-va ca va tineti corpul corect, indiferent daca va deplasati sau va stati linistiti, puteti preveni durerea, ranile si alte probleme de sanatate.

Ce este postura?

Postura este modul in care va tineti corpul. Exista doua tipuri:

Pozitia dinamica este modul in care va tineti atunci cand va deplasati, ca atunci cand mergeti, alergati sau va aplecati pentru a ridica ceva.

Publicitate

Pozitia statica este modul in care va tineti atunci cand nu va miscati, ca atunci cand stati, stati in picioare sau dormiti.

Este important sa va asigurati ca aveti o postura dinamica si statica buna.

Cheia pentru o postura buna este pozitia coloanei vertebrale. Coloana vertebrala are trei curbe naturale – la gat, la mijlocul spatelui si la spate. Postura corecta ar trebui sa mentina aceste curbe, dar nu sa le mareasca. Capul tau trebuie sa fie deasupra umerilor, iar varful umarului sa fie peste solduri.

Citeste si articolul :   10 moduri prin care ne putem face mai placuti

Cum imi poate afecta postura sanatatea?

Pozitia slaba poate fi daunatoare pentru sanatatea ta. Indoit sau cazut peste can

Dezaliniati-va sistemul musculo-scheletic

Purtati-va de coloana vertebrala, facandu-l mai fragil si predispus la ranire

Cauza durerilor de gat, umar si spate

Reduceti flexibilitatea

Afectati cat de bine se misca articulatiile

Afectati-va echilibrul si cresteti riscul de cadere

Ingreunati digestia alimentelor

Faceti mai greu sa respirati

Cum imi pot imbunatati postura in general?

Tineti cont de pozitia dvs. in timpul activitatilor de zi cu zi, cum ar fi vizionarea la televizor, spalarea vaselor sau mersul pe jos

Stai activ. Orice fel de exercitiu va poate ajuta sa va imbunatatiti pozitia, dar anumite tipuri de exercitii va pot fi de ajutor. Acestea includ yoga, tai chi si alte clase care se concentreaza pe constientizarea corpului. De asemenea, este o idee buna sa faceti exercitii care va intaresc nucleul (muschii din jurul spatelui, abdomenului si pelvisului).

Citeste si articolul :   5 fainuri sanatoase pe care le poti manca pentru a inlocui faina alba

Mentineti o greutate sanatoasa. Greutatea suplimentara va poate slabi muschii abdominali, va poate cauza probleme pelvisului si coloanei vertebrale si poate contribui la durerile lombare. Toate acestea va pot rani postura.

Purtati pantofi confortabili, cu toc mic. Tocurile inalte, de exemplu, iti pot arunca echilibrul si te pot forta sa mergi diferit. Acest lucru pune mai mult stres pe muschii tai si dauneaza posturii tale.

Asigurati-va ca suprafetele de lucru sunt la o inaltime confortabila pentru dvs., indiferent daca stati in fata unui computer, pregatiti cina sau mancati o masa.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.