Beneficiile pentru sanatate ale acizilor grasi omega-3

Ce sunt acizii grasi omega-3?

Acestia sunt acizi de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona eficient. Sunt de trei feluri:

– acid dezoxiribonucleic (ADN)

– acid eicosapentaenoic (EPA)

– acid alfa-linolenic (ALA)

Studiile au aratat ca cea mai mare concentratie a acestor trei acizi grasi se gaseste la pestii de apa rece: macrou, somon si ton.

ALA se gaseste si in fructele din familia nucilor si in uleiurile vegetale. Trebuie remarcat faptul ca organismul transforma ALA in DHA si EPA.

Excelent pentru corp si inima.

In ultimul deceniu, studiile au aratat ca acizii grasi omega-3 imbunatatesc semnificativ sanatatea inimii si reduc riscul de complicatii cardiace. De asemenea, au aratat ca barbatii cu niveluri scazute de acizi grasi omega-3 din sange au 81% mai multe sanse de a avea stop cardiac decat cei cu niveluri ridicate.

Ajuta munca inimii pentru ca:

– scade nivelul trigliceridelor;

– reduceti riscul de infarct.

Acizii omega-3 sunt utili si pentru restul corpului. De exemplu, ei ajuta la ameliorarea durerilor  persoanelor care sufera de osteoporoza, precum si de inflamatii precum artrita sau durerile menstruale.

Citeste si articolul :   Omega 9 - acizi grasi nesaturati care previn infarctul

Acizii grasi omega-3 sunt, de asemenea, benefici pentru sanatatea mintala. Studiile au aratat ca persoanele care consuma putin din aceasta sufera mai frecvent de depresie. De exemplu, persoanele cu anorexie au un nivel extrem de scazut de aport de acizi grasi omega-3. Multi experti le includ acum in tratamentul pacientilor cu probleme de sanatate mintala.

Cum te poate ajuta consumul de grasime sa slabesti?

Acizii grasi omega-3 nu sunt numai benefici pentru sanatatea noastra, ci pot imbunatati si rezultatul dietei si al exercitiilor fizice. Studiile au aratat ca persoanele care incearca sa piarda in greutate controleaza mai bine nivelul zaharului din sange si al colesterolului atunci candl includ in dieta lor acizi grasi omega-3 .

Cat de mult omega-3 ar trebui sa mancam?

Expertii recomanda un aport zilnic de 500 mg din acesti acizi grasi. Cel mai bun mod este sa mananci peste.

Autor