Un nou focar de infectie depistat intr-un centru pentru varstnici, in Dambovita

Un numar de 41 de persoane de la Centrul Rezidential pentru Persoane Varstnice din Racari, Dambovita, au fost depistate cu COVID-19, a anuntat, vineri, presedintele Societatii Romane de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, la „Marius Tuca Show”.

In orasul dambovitean Racari a aparut un nou focar de infectie cu COVID 19, chiar la Centrul Rezidential pentru Persoane Varstnice. Un numar de 41 de persoane, 32 de batrani si noua persoane din randul ingrijitorilor, au fost confirmate pozitivi cu noul coronavirus.

„Pe data de 10 aprilie, sotul unei colege, seara l-a luat febra musculara si frisoane. A solicitat sprijinul ambulantei si dus la la Spitalul Judetan din Targoviste. I s-a facut testul COVID-19 iar pe 13 aprilie a iesti pozitiv. Am solicitat DSP testarea sotiei care lucre in Centrul Rezidential pentru Persoane Varstnice si a iesti si acaesta pozitiva”,Angajata, fara sa aiba simptome si-a imbolnavit colegii si persoanele pe care le ingrijea.

Publicitate

„Din fericire toti cei confirmati cu COVID 19 sunt asimtomatici. Au fost transportati la Spitalul Judetean Targoviste la Sectia de Boli Infectioase. Am testat si restul personalului care era in izolarea acasa, asteptam rezultatele testelor”Centrul a fost dezinfectat dar autortiatile locale iau in considerare sporirea masurilor de protectie.„Ar fi ideal sa putem sa testam tot persoanalul de cate ori intra in tura, adica o data la doua saptamani”, a mai spus Sorin Stoica seful DSP.

Primarul localitatii a povestit pentru MEDIAFAX ca primele masuri au fost luate de la inceputul lunii martie, cand au limitat vizitele la centru, iar personalul lucra in ture de cate doua saptamani.In Franta 40 la suta, dintre decesele de COVID-19, adica 7.192 de persoane, erau din azilele de batrani, a declarat Alexandru Rafila invitat la „Marius Tuca Show”.

„La centrele pentru varstnici, testam nu numai persoanele varstnice care sunt simptomatice, dar testam periodic si personalul, de fiecare data cand intra in tura. Cel mai bine este ca personalul sa lucreze doua saptamani, personalul sa mearga acasa, iar noua echipa, care vine sa ingrijeasca pacientii sa fie testata cand intra in acest stabiliment”

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.