Medicul Virgil Musta, salvatorul de la Timisoara, trage semnalul de alarma: Oamenii nu inteleg! Suntem in razboi

Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara se arata extrem de ingrijorat de comportamentul multor romani in anticiparea Pastelui. ”Nici nu vreau sa ma gandesc unde putem ajunge” daca re renunta la masurile de distantare sociala, arata medicul.

Medicul Virgil Musta, sef de sectie la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, a transmis in Vinerea Mare un apel public in care ii indeamna pe credinciosii ortodocsi la ratiune, potrivit huff.ro

Trecem printr-o perioada periculoasa, foarte inselatoare, avertizeaza medicul, care trage un adevarat semnal de alarma: ”suntem in razboi!”.

”Apel la ratiune, cu credinta in suflet!”

”Simt nevoia sa va scriu din nou. Am o mare neliniste in suflet cand vad ce se intampla zilele acestea. Trecem printr-o perioada periculoasa, foarte inselatoare. Afara este frumos si toti avem tendinta de a ceda si a slabi masurile de distantare sociala si de izolare.

Ne pregatim multi de Sfintele Sarbatori de Pasti, mergem prin magazine si piete sa ne aprovizionam. Acestea sunt aglomerate, iar cozile sunt mai mari. Am vazut multe persoane care poarta masca si respecta distanta si asta e foarte bine, dar am vazut si destui care nu mai poarta masca si nu pastreaza distanta de 2 m”, a scris Virgil Musta pe grupul City Doctors, creat pentru a oferi informatii legate de pandemia COVID – 19.

”Suntem inca pe panta ascendenta”

”Am observat persoane care sunt multumite de faptul ca epidemia la noi in tara este inca sub control si considera ca asta este ceva firesc. Omit insa faptul ca acest lucru s-a realizat greu, in special prin efortul colectiv sustinut de distantare sociala, izolare si respectarea regulilor de igiena.

Citeste si articolul :   Fulgy, scandal urias in fata casei: "Chem smecherii"

Sunt multi care nu inteleg faptul ca suntem inca pe panta ascendenta a imbolnavirilor si a deceselor!

Sunt deja destui oameni in jurul nostru care au virusul, unii asimptomatici sau cu simptomatologie minora, ceea ce creste riscul sa luam oricare dintre noi infectia si nu stim cum va evolua boala la fiecare dintre noi”, a adaugat medicul.

”Nici nu vreau sa ma gandesc unde putem ajunge”

”Multa lume nu stie ca sunt tot mai multi pacienti in stare grava internati, iar sectiile de terapie intensiva dedicate Covid-19 sunt aproape pline, chiar si la noi la Spitalul Victor Babes din Timisoara este aproape plin. S-au creat spitale suport si se iau masuri de crestere a capacitatii, dar chiar si asa locurile pot deveni insuficiente daca numarul cazurilor creste mult si continuu.

Nici nu vreau sa ma gandesc unde putem ajunge si noi in Romania daca zilele acestea nu respectam cu strictete toate regulile pe care sunt convins ca deja le stiti foarte bine!

Din pacate, avem deja exemplele concrete ale multor tari mult mai dezvoltate decat noi. Am vazut cu totii situatia Italiei, o tara indoliata acum, cu zeci de mii de imbolnaviri si cu peste 20.000 decese cauzate si de un sistem de sanatate depasit (cu toate eforturile medicale facute si la ei), in care pacientii mor pe culoarele spitalelor sau acasa, deoarece nu mai au loc in sectiile de terapie intensiva sau in saloanele spitalelor”, a explicat el.

Citeste si articolul :   Atac dur lansat de Lia Olguta Vasilescu: "De unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategica

”Este foarte important sa ramanem foarte rationali”

”Nu vreau sa va intristez acum, dar chiar este foarte important sa ramanem foarte rationali zilele acestea, zile care pot ajuta la depasirea mai rapida si mai usoara a epidemiei sau pot duce la o situatie foarte grea ulterior.

Sunem intr-un razboi in care nici unii dintre noi nu am mai fost, iar acest lucru impune schimbarea modului de gandi, de a ne comporta si de a actiona. Impune renuntari si sacrificii materiale poate, dar nu imi doresc deloc ca aceste sacrificii sa insemne chiar viata noastra sau a persoanelor dragi noua.

Cu intelepciune, rabdare, intelegere si curaj vom trece cu bine aceasta incercare!”, indeamna Virgil Musta.

”Voi petrece Sarbatorile Pascale doar cu familia mea acasa”

”Eu sunt credincios si Il iubesc pe Dumnzeu si as dori sa am si eu si voi toti un Paste fericit, cu bucurie si multa lumina in suflet. Dar, vreau ca si la anul sa petrecem Sfintele Sarbatori de Pasti impreuna. Pentru aceasta, la noi in familie ne-am pregatit mai modest decat in ceilalti ani (cumparaturi si alte lucruri materiale).

Ma voi ruga acasa si voi petrece Sarbatorile Pascale doar cu familia mea acasa. Va indemn sa faceti la fel si voi si sunt convins ca Bunul Dumnezeu ne va ocroti si ne va ajuta sa trecem cu bine peste aceasta pandemie.

Citeste si articolul :   Cum va fi distribuita Sfanta Lumina de Inviere, in timpul starii de urgenta. Regulile pe care credinciosii trebuie sa le respecte

Credeti ca puteti face si voi aceste lucruri? Sunt convins ca da si ca veti explica si altor cunostinte care nu sunt pe acest grup sa procedeze la fel, oricat de mult ne-am fi dorit sa facem si acum ceea ce faceam in alti ani.

Va multumesc pentru intelegere si pentru efortul fiecaruia.

Sarbatori Pascale Fericite va doresc tuturor!

Tinem aproape, desi pastram distanta!

Numai impreuna vom reusi!

Dr. Virgil Musta”, se arata in incheierea mesajului.

Autor