GCS anunta 11 noi decese din cauza COVID-19. Bilantul oficial urca la 411 decese in Romania

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) anunta, vineri, 11 noi decese din cauza COVID-19, iar bilantul oficial urca la 411 decese in Romania. Victimele au intre 46 si 94 de ani, iar una dintre ele nu avea nicio boala cronica.

A murit un barbat de 77 ani din judetul Vrancea care era internat in Spitalul Municipal de Urgenta Adjud – Boli Infectioase din 14 aprilie. El suferea si de mai multe afectiuni cronice, respectiv de boala cardiovasculara, diabet zaharat, boala pulmonara cronica.Un alt decese raporat vineri este al unei femei de 84 ani din judetul Vrancea.

„Internata in Spitalul Judetean de Urgenta Focsani-Chirurgie in data de 23.04.2020 pentru escare neglijate. Contact caz confirmat. Transferata in Spital Adjud in 11.04.2020 cu suspiciunea de Pneumonie acuta interstitiala cu COVID-19. Comorbiditati: Boala cardiovasculara, HTA, Boala cronica neurologica, Boala pulmonara cronica”, transmite GCS.

Decesul 403 din Romania este al unui barbat de 74 ani din judetul Arges. A fost internat in Spitalul Municipal de Urgenta Campulung in data de 10 aprilie si era diagnosticat cu hepatita cronica toxica metabolica si etilism cronic.Cea mai tanara persoana care a murit in ultimele 24 de ore in Romania este o femeie de 46 ani din judetul Galati.

„Venita din Anglia in 13.04.2020, se interneaza in aceeasi zi in Spitalul Judetean de Urgenta Galati (ATI – intubata). Rezultat pozitiv pe data de 13.04.2020. Decedata pe data de 17.04.2020. Comorbiditati: Diabet zaharat, obezitate, HTA, boala hepatica cronica”, arata sursa citata anterior.

Publicitate

Tot vineri a fost raportata si moartea unei femei de 80 ani, pacienta in azilul de batrani din Galati. Ea era in evidentele medicilor cu diabet zaharat, polineuropatie diabetica, BPOC, nefropatie diabetica.De asemenea, a decedat si un barbat de 61 ani din judetul Suceava, care suferea si de ciroza hepatica decompensata, si o femeie de 83 ani din acelasi judet, care era in evidente cu artroza invalidanta, HTA.

Cel mai in varsta pacient de COVID-19 din Romania, din ultimele 24 de ore este un barbat de 94 ani din Bucuresti. Comorbiditati raportate de oficiali: boala cronica renala stadiul V, HTA stadiul III, boala cardica ischemica, insuficienta cardiaca congestiva stadiul IV, nefropatie, arteriopatie obliteranta membre inferioare.

Citeste si articolul :   Un intreg spital din Romania se afla, pentru prima data, in carantina

GCS informeaza si despre moartea unui barbat de 58 ani din judetul Arges.

„Internat in Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti in data de 14 aprilie. Transferat in data de 16 aprilie in ATI – Spitalul Orasenesc Mioveni. Comorbiditati: cardiomiopatie dilatativa, insuficienta cardiaca stadiul IV, fibrilatie atriala, hipertensiune pulmonara cronica, pneumoperitoneu, abdomen acut chirurgical”, anunta sursa mentionata.Oficialii raporteaza si moartea unui barbat de 83 ani din judetul Constanta.

„Internat in Spitalul Judetean Constanta in data de 23 martie, transferat la Spitalul Boli Infectioase Constanta in 11 aprilie. Comorbiditati: HTA, boala cardiovasculara, ciroza hepatica, sechele TBC”, transmite GCS.Cel din urma deces, al 411-lea este al unui barbat de 58 ani din judetul Suceava, care nu avea, insa, antecedente personale patologice cunoscute.

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.