Prin aceasta Sfanta Lumina am pastrat comuniunea cu Hristos si cu toate Bisericile

Patriarhul Daniel a spus, sambata, la intampinarea Luminii Sfinte in Catedrala Patriarhala, ca „prin aceasta Sfanta Lumina am pastrat comuniunea cu Hristos si cu toate Bisericile”, potrivit Agentiei de stiri a Patriarhiei, Basilica.ro

„Anul acesta Lumina Sfanta a fost primita intr-o atmosfera de tristete pentru toata lumea. Biserica Sfantului Mormant era aproape goala. Cu toate acestea insa, faptul ca Lumina Sfanta a venit si anul acesta la Ierusalim si in toate tarile ortodoxe care au trimis delegatii spre a o primi in dar de la Hristos, aduce bucurie. Si pe langa binecuvantare, ne aduce si o mare consolare, o mangaiere”, a spus Preafericitul Parinte Patriarh.

Patriarhul Daniel a adaugat ca „Hristos, care ne-a trimis lumina Invierii Sale, doreste sa intre in casa sufletului nostru, in familia noastra, in toata viata noastra. Sa lumineze incertitudinea, sa risipeasca teama, sa ne ajute sa ne vindecam sufleteste si trupeste”.

„Dincolo de toate oprelistile care exista din cauza pandemiei, prin aceasta Sfanta Lumina am pastrat comuniunea cu Hristos si cu toate Bisericile Ortodoxe si cu toti credinciosii nostri, care desi nu pot participa fizic in noaptea de Inviere la slujba, totusi, prin faptul ca primesc in casele lor aceasta Lumina Sfanta, ‹se lumineaza cu praznuirea›, cum ne indeamna cantarile de Sfintele Pasti, si ‹unii pre altii ne imbratisam› duhovniceste, sufleteste, de la distanta prin aceeasi credinta pe care o marturisim si aceeasi iubire pe care o aratam lui Hristos si Bisericii Sale”, a subliniat Parintele Patriarh.

Lumina Sfanta s-a aprins in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, sambata, in jurul orei 13:50, in urma unei ceremonii restranse oficiata de Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Preafericitul Parinte Teofi al III-lea.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.