Un medic care a refuzat sa se testeze si sa poarte masca de protectie a transformat Spitalul Judetean Arges in focar de coronavirus

Sapte persoane au fost confirmate cu COVID-19 la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Pitesti, sursa imbolnavirilor fiind un medic care a refuzat sa se testeze si pe numele caruia a fost deschis deja dosar de cercetare penala, a anuntat vineri Prefectura Arges, citata de Agerpres.

„Astazi (vineri n.r.) au fost confirmate drept pozitive la testul pentru COVID-19 inca sapte persoane. Este vorba despre trei asistente, doua infirmiere, o ingrijitoare si un pacient. (…) Conform datelor DSP Arges, sursa acestor imbolnaviri este medicul diagnosticat pozitiv in urma cu doua zile, care a refuzat testarea timp de o saptamana si chiar portul mastii de protectie, desi avea simptome specifice”, se precizeaza intr-un comunicat al Institutiei Prefectului.

Publicitate

Potrivit EPitesti, si sotia medicului e infectata. La randul sau, aceasta e medic intr-un alt spital din judet.

Conform aceleiasi surse, cadrele medicale confirmate pozitiv sunt din aceeasi sectie cu doctorul care a venit bolnav la serviciu.

Publicitate

Procurorii au deschis, joi, un dosar de cercetare penala pentru zadarnicirea combaterii bolilor in cazul unui medic de la SJU Pitesti, care nu a respectat masurile preventive, desi prezenta simptome specifice infectarii cu noul coronavirus.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu a rabufnit: "In acest moment in Romania nu se testeaza. Cercel a fost executat, urmeaza Arafat"

Citeste mai multe pe g4media

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.