Medicul Hurmuzache, de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi: ”Aia crapa la Piatra si la Suceava, iar noi taiem frunza la caini, ca managera refuza sa-i aducem”

Peste 100 de paturi dedicate bolnavilor de COVID-19 sunt goale la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Unul dintre medicii angajati aici acuza faptul ca sefa unitatii medicala refuza in mod sistematic sa primeasca pacienti din cele mai afectate zone ale Moldovei, Neamt si Suceava.

”Colegii din Suceava si Neamt sunt efectiv terminati din punct de vedere fizic si al acoperirii necesarului de servicii medicale. Le curge sange din nas de la atata munca. La noi, care suntem singurul spital de boli infectioase din Moldova, bate vantul pe sectii”, sustine doctorul Mihnea Hurmuzache.

Pentru bolnavii de COVID-19 sunt pregatite aproape 200 de paturi. In momentul de fata, in Spitalul de Boli Infectioase din Iasi sunt doar 73 de pacienti al caror diagnostic e legat de coronavirus: 20 de suspecti, 53 de pozitivi.

“Cu cat este mai gol, cu atat mai putine probleme. Aia mor la Piatra si la Suceava, iar noi taiem frunza la caini. Suntem un spital de linia I si este atmosfera de vacanta.”

Articolul continuă după reclame

”Cand iesi in curte ai senzatia ca esti undeva la sanatoriu. Esti linistit, auzi pasarelele, asta e. In afara de doua zone care isi justifica existenta, nu stiu la ce foloseste. Iar colegii mei de la Suceava si Neamt au semnalat ca sunt refuzati zi de zi in incercarea lor de a trimite pacientii catre noi”, declara, pentru Libertatea, doctorul Mihnea Hurmuzache.

Totodata, acesta mai reclama faptul ca listele cu persoanele care au fost testate pentru coronavirus sunt sub lacat.

In schimb, primarul din Iasi a fost testat

”Pana de curand aveam listele cu pacientii care au fost testati la indemana, ca sa urmarim cine sunt pozitivi, cine sunt negativi. Nu mai sunt decat sub cheia directorului medical, de care efectiv trebuie sa ne rugam ca sa aflam informatii De ce? Pentru ca au aparut persoane care nu aveau nici o legatura cu necesitatea testarii, cum a fost cu primarul Iasiului”, mai spune Mihnea Hurmuzache.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu asistenta si medicul care au facut amor in sectia COVID a spitalului

Citeste mai multe pe libertatea.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.