Germania vrea sa ridice interdictiile. Ce plan au conceput nemtii. Doar asa vor reusi sa revina la normal

Germania elaboreaza o lista de masuri – printre care obligativitatea purtarii mastilor sanitare in locuri publice, limitarea adunarilor si accelerarea anchetelor epidemiologice.

Punerea acestor idei in practica ar urma, potrivit autoritatilor din Germania, sa permita renuntarea treptata, incepand cu 19 aprilie, la interdictiile de circulatie impuse pentru limitarea raspandirii epidemiei COVID-19, transmite Reuters, citat de wowbiz.ro.

Care sunt asteptarile in Germania

Articolul continuă după reclame

Potrivit proiectului unui plan de actiune elaborat de Ministerul de Interne german si consultat de Reuters, masurile respective ar trebui sa fie suficiente pentru a mentine sub 1 valoarea medie a numarului de oameni infectati de fiecare persoana purtatoare a virusului SARS-CoV-2, astfel incat viata publica se va putea relua gradual.

Publicitate

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, in Germania vor fi puse in practica mecanisme pentru a identifica in termen de 24 de ore de la stabilirea diagnosticului peste 80% dintre cei cu care a avut contact cu o persoana infectata.

Citeste si articolul :   Vladuta Lupau se muta in casa noua. Cum va arata vila la care au visat cantareata si sotul ei

Scolile in Germania se deschid in functie de anumite criterii

In schimb, scolile vor putea fi redeschise pe baza unei analize de la regiune la regiune, iar controalele frontaliere stricte vor fi relaxate, adauga documentul citat.

In Germania s-au inregistrat pana luni dimineata aproximativ 95.900 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.418 cazuri fatale.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.