Germania vrea sa ridice interdictiile. Ce plan au conceput nemtii. Doar asa vor reusi sa revina la normal

Germania elaboreaza o lista de masuri – printre care obligativitatea purtarii mastilor sanitare in locuri publice, limitarea adunarilor si accelerarea anchetelor epidemiologice.

Punerea acestor idei in practica ar urma, potrivit autoritatilor din Germania, sa permita renuntarea treptata, incepand cu 19 aprilie, la interdictiile de circulatie impuse pentru limitarea raspandirii epidemiei COVID-19, transmite Reuters, citat de wowbiz.ro.

Care sunt asteptarile in Germania

Potrivit proiectului unui plan de actiune elaborat de Ministerul de Interne german si consultat de Reuters, masurile respective ar trebui sa fie suficiente pentru a mentine sub 1 valoarea medie a numarului de oameni infectati de fiecare persoana purtatoare a virusului SARS-CoV-2, astfel incat viata publica se va putea relua gradual.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, in Germania vor fi puse in practica mecanisme pentru a identifica in termen de 24 de ore de la stabilirea diagnosticului peste 80% dintre cei cu care a avut contact cu o persoana infectata.

Scolile in Germania se deschid in functie de anumite criterii

Citeste si articolul :   Dan Bittman, un nou atac la adresa autoritatilor: "Nu cred ca e cazul sa mai stam la discutii”

In schimb, scolile vor putea fi redeschise pe baza unei analize de la regiune la regiune, iar controalele frontaliere stricte vor fi relaxate, adauga documentul citat.

In Germania s-au inregistrat pana luni dimineata aproximativ 95.900 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.418 cazuri fatale.

Autor