Vaccin pentru COVID-19, finantat de Bill Gates, incepe sa fie testat pe oameni

Un potential vaccin contra coronavirusului finantat de fundatia miliardarului Bill Gates este testat pe oameni, scrie Business Insider. Daca rezultatele sunt cele asteptate, acesta ar putea fi gata pana la finalul anului.

O mica companie de biotehnologie din Pennsylvania a inceput, saptamana aceasta, sa injecteze voluntari sanatosi cu un potential vaccin contra coronavirusului.

Vaccinul experimental a fost dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals, iar programul a fost finantat de Fundatia Bill si Melinda Gates.

Numit INO-4800, acesta este cel de-al doilea vaccin potential contra coronavirusului care este testat in SUA. Biotecnologia din Massachusetts, Moderna, a inceput procesul de testare la jumatatea lunii martie.

Publicitate

Dr. Anthony Fauci, medic si imunolog american care ocupa functia de director al Institutului National de Alergii si Boli in Statele Unite, a spus in mod repetat ca va dura cel putin un an pana la aparitia unui vaccin sigur si eficient impotriva virusului.

Testarea vaccinului Inovio se face pe 40 de adulti sanatosi in Philadelphia, la scoala de medicina a Universitatii din Pennsylvania si in Kansas City, Missouri, la Centrul de Cercetari Farmaceutice.

Citeste si articolul :   Medic rezident, confirmat cu COVID-19, dus la spital cu politia, dupa ce a refuzat internarea

Fiecare voluntar va primi doua doze de vaccin, la patru saptamani distanta. Daca aceste rezultate sunt pozitive, compania va incepe un alt studiu axat pe evaluarea eficacitatii vaccinului impotriva virusului.

Inovio a anuntat ca isi extinde capacitatile de productie si vrea sa ajunga sa produca un milion de doze disponibile pana la sfarsitul anului 2020. Acestea ar putea fi utilizate in studiile clinice suplimentare sau pentru situatii de urgenta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.