Suceava: Dosar penal pentru un consilier local care a publicat lista cu medicii care au COVID-19

Unui consilier local din orasul Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, i s-a intocmit un dosar penal dupa ce a publicat pe Facebook o lista cu numele cadrelor medicale din oras confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19, anunta Prefectura Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, consilierul local este cercetat pentru „divulgare de informatii nedestinate publicitatii”.

„A fost intocmit un dosar penal pentru infractiuni savarsite in context, art. 304 Cod Penal – divulgare de informatii nedestinate publicitatii, si anume, o postare pe o retea de socializare a unor date privind rezultatele medicale ale unor persoane de catre un barbat din mun. Campulung Moldovenesc”, au transmis reprezentantii Prefecturii Suceava intr-un comunicat de presa.

LISTA

Mai exact, consilierul a scris numele cadrelor medicale, iar in dreptul acestora a trecut mentiunea pozitiv sau negativ la testul pentru COVID-19.

Desi consilierul a sters postarea, o captura de ecran cu lista cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a continuat sa fie distribuita pe retelele de socializare.

DSP Suceava a luat, sambata, decizia inchiderii spitalului din Campulung Moldovenesc, dupa ce 74 de angajati ai unitatii medicale au fost depistati pozitiv cu noul coronavirus.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus: Peste 3.000 de cazuri noi si 256 de decese in ultimele 24 de ore

Contactat de colegii din presa centrala, Corneliu Berentan a declarat ca a postat din greseala lista pe grup, in momentul in care voia sa i-o trimita printr-un mesaj privat unei cunostinte ale sale.

Autor