Danemarca devine a doua tara europeana care va relaxa restrictiile impuse de pandemia de COVID-19

Danemarca s-a alaturat Austriei si devine a doua tara din Europa care anunta o relaxare treptata a masurilor impuse pentru a incetini raspandirea noului coronavirus. Decizia a fost luata in contextul scaderii numarului de imbolnaviri, scrie Bloomberg.

Danemarca incepe o „redeschidere prudenta”, prin deschiderea gradinitelor si a scolilor primare, in 15 aprilie, daca numarul virusurilor ramane stabil, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen, luni seara.

Premierul a anuntat si ca Guvernul va incepe discutiile cu mediul de afaceri pentru a incepe redeschiderea treptata a birourilor.

Numarul imbolnavirilor in Danemarca „merge in directia cea buna”, dar chiar si asa, unele restrictii vor ramane in vigoare pentru lunile urmatoare. „Am reusit sa evitam nenorocirea care s-a intamplat in alte tari”, a spus Frederiksen. „Singurul motiv pentru acest lucru este ca am actionat devreme”, a continuat premierul danez.

Publicitate

Publicitate

Danemarca si Austria sunt printre primele tari din Europa care au impus restrictii ca raspuns la focarul de COVID-19.

Pana acum, Danemarca a inregistrat 4681 de cazuri de imbolnaviri si 312 decese. In ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 187 de persoane si 8 si-au pierdut viata.

Citeste si articolul :   Ministrul Sorin Cimpeanu, anunt de ultim moment despre martisoarele si florile oferite profesorilor de 1 martie

Luni, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anuntat ca Austria va relaxa progresiv restrictiile privind deplasarile incepand cu 14 aprilie.

„Obiectivul este reluarea activitatilor in mod etapizat”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz inr-o conferinta de presa, indemnand ceatenii sa mentina „cea mai mare disciplina”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.