Danemarca devine a doua tara europeana care va relaxa restrictiile impuse de pandemia de COVID-19

Danemarca s-a alaturat Austriei si devine a doua tara din Europa care anunta o relaxare treptata a masurilor impuse pentru a incetini raspandirea noului coronavirus. Decizia a fost luata in contextul scaderii numarului de imbolnaviri, scrie Bloomberg.

Danemarca incepe o „redeschidere prudenta”, prin deschiderea gradinitelor si a scolilor primare, in 15 aprilie, daca numarul virusurilor ramane stabil, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen, luni seara.

Premierul a anuntat si ca Guvernul va incepe discutiile cu mediul de afaceri pentru a incepe redeschiderea treptata a birourilor.

Numarul imbolnavirilor in Danemarca „merge in directia cea buna”, dar chiar si asa, unele restrictii vor ramane in vigoare pentru lunile urmatoare. „Am reusit sa evitam nenorocirea care s-a intamplat in alte tari”, a spus Frederiksen. „Singurul motiv pentru acest lucru este ca am actionat devreme”, a continuat premierul danez.

Danemarca si Austria sunt printre primele tari din Europa care au impus restrictii ca raspuns la focarul de COVID-19.

Pana acum, Danemarca a inregistrat 4681 de cazuri de imbolnaviri si 312 decese. In ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 187 de persoane si 8 si-au pierdut viata.

Citeste si articolul :   Romanii care merg in concediu in Bulgaria si Grecia nu vor mai sta in izolare cand se intorc in tara

Luni, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anuntat ca Austria va relaxa progresiv restrictiile privind deplasarile incepand cu 14 aprilie.

„Obiectivul este reluarea activitatilor in mod etapizat”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz inr-o conferinta de presa, indemnand ceatenii sa mentina „cea mai mare disciplina”.