ULTIMA ORA: 1.029 de cazuri de COVID-19 in Romania. 94 de persoane au fost vindecate si externate

De la zi la zi, primim tot mai multe vesti rele. Autoritatile confirma deja 17 decese, dar si 1029 cazuri de infectare.

123 de cazuri noi de coronavirus in Romania. Bilant total – 1029

Pana astazi, 26 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate si externate (53 la Timisoara, 28 la Bucuresti, 6 la Craiova, 5 la Constanta, unul la Cluj si unul la Iasi).

Pana astazi, 17 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 si cu boli cronice preexistente, internate in spitale din Craiova, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau si Timisoara, au decedat.

Publicitate

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 123 de noi cazuri de imbolnavire.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 7 ani si 87 de ani.

Citeste si articolul :   Legea privind predarea educatiei sanitare in scoli, analizata de CCR in 16 septembrie

O angajata de la Agentia Nationala a Medicamentului a fost infectata cu coronavirus.

12:28 Inca 20 de cadre medicale de la Focsani, confirmate cu coronavirus

In urma desfasurarii anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenta “Dr. Alexandru Popescu” Focsani, din randul celor 57 de contacti apropiati ai celor doua persoane confirmate initial pozitiv cu COVID-19, a rezultat ca un numar de inca 20 de angajati din randul personalului medical si auxiliar sanitar au fost confirmati, de asemenea, pozitiv.

Directia medicala a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor masurilor necesare in aceasta situatie. Astfel, ancheta epidemiologica va continua, fiind extinsa si la contactii personalului depistat pozitiv in cursul zilei de astazi. In paralel, continua dezinfectia de grad foarte inalt in toate spatiile spitalului.

La acest moment spitalul ramane inchis si se cauta solutii ca, dupa finalizarea anchetei epidemiologice si luarea masurilor prevazute de protocolul national pentru personalul confirmat pozitiv, sa poata fi reluata activitatea de acordare a asistentei medicale in spatiile si sectiile unde acest lucru va fi posibil, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.