Medicul Camelia Roiu: “Am simtit frica, cea cu coasa iti bate la usa si tu nu ai cum sa te aperi. Se minte foarte mult, ca la Colectiv”

Medicul Camelia Roiu, de la Spitalul de Arsi din Capitala, care a cerut insistent ca un pacient din Suceava sa fie testat pentru COVID-19, este acelasi doctor care a avut curajul sa faca publice imagini cu un pacient ale carui rani erau pline de viermi. Ea spune ca medicii se simt acum abandonati.

Medicul anestezist Camelia Roiu, de la Spitalul de Arsi din Bucuresti, este izolata la domiciliu de opt zile si povesteste, pentru MEDIAFAX, ca a simtit frica mortii, iar medicii cu care tine legatura au sentimentul ca sunt abandonati de autoritati. Ea povesteste cum a depistat primul pacient infectat cu noup COVID -19 care a intrat in unitatea sanitara. Primul contact cu pacientul l-a avut in garda de duminica, 22 martie, caz in care dr. Roiu s-a incapatanat sa faca totul pentru a-si feri colegii de imbolnavire.

„La pranz am aflat despre ce se intampla la Suceava, cum directorul medical obliga doctorii infectati sa lucreze. (…) M-am dus la directorul medical, i-am spus ca avem un pacient din Suceava, unde este un focar de infectie si ca trebuie testat, dansul nu a fost foarte convins de oportunitatea testarii, moment in care a aparut managerul spitalului care a considerat ca pacientul trebuie testat si ca trebuie sa vorbim la Matei Bals”, povesteste dr. Roiu.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Premierul britanic Boris Johnson a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Care este starea de sanatate acum

Desi traseul a fost anevoios, medicul anestezist nu a renuntat.

„Seful de sectie mi-a spus ca DSP-ul nu vrea sa testeze pacientul pentru ca nu intra in protocoale, ca nu este simptomatic, dar ca, un coleg de-al meu, folsoindu-si relatiile personale, a vorbit cu doctorii infectionisti de la Matei Bals si ca ei ne vor ajuta ca sa testam acest pacient”, mai spune medicul.

Asa a fost testat primul pacient cu noul COVID-19 care a intrat in spitalul din Capitala. Din fericire, niciun medic din spital nu a luat infectia. Medicul Camelia Roiu este acum acasa, in izolare, de opt zile, la fel ca si alte 36 de cadre medicale care au intrat in contact cu pacientul.

„Am simtit frica, frica mortii care iti bate la usa si tu nu ai cum sa te aperi (…) Am avut un mare noroc ca am fost testati”, explica dr. Camelia Roiu.

Dr. Roiu a mai spus ca in randul medicilor cu care tine legatura este foarte multa nesiguranta, incertitudine si sentimentul de abandon, iar medicii sunt revoltati si ingroziti de discursurile „somitatilor” care apar la televizor.

Citeste si articolul :   Alerta METEO. Romania, lovita de vijelii, ploi torentiale si grindina.

„Se minte foarte mult, ca si la Colectiv, cum s-a mintit de zeci de ani cum iar avem de toate, cum iarasi suntem in control, cand, de fapt, spitalele sunt total nepregatite”, spune medicul anestezist.

Dr. Camelia Roiu este medicul care a avut curajul sa ofere imaginile cu ranile pline de viermi ale unui pacient internat in spital, in urma cu cativa ani. Este medicul care si-a riscat locul de munca pentru ca nu a suportat nedreptatea si a a avut curajul sa vorbeasca despre lipsurile si neregulile din spitale la scurt timp de la tragedia de la Colectiv.

(sursa: Mediafax)

Autor