Coronavirus in Romania, 3 aprilie. Bilantul oficial

Potrivit celei mai recente raportari oficiale, in Romania sunt confirmate 3.183 de cazuri de coronavirus. 267 de pacienti s-au vindecat, iar numarul deceselor a ajuns vineri la 116.

Bilantul de vineri, anuntat chiar de ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii a anuntat in conferinta de presa de la ora 13:00 ca sunt 3.183 de persoane infectate, iar 281 de persoane s-au vindecat.

Personalul spitalului Pantelimon, testat pentru Covid-19

Publicitate

Potrivit comunicatului oficial, “testarea personalului medical a avut loc ca initiativa de preventie a conducerii Spitalului Clinic de Urgenta “Sfantul Ioan”, Bucuresti, avand ca si scop protejarea personalului medical al institutiei. In urma acestui proces de testare, 28 de persoane din UPU au evidentiat rezultate negative, in vreme ce alti 9 angajati ai Unitatii de Primiri Urgente (5 asistenti, 3 brancardieri si 1 medic radiolog) au prezentat rezultate pozitive pentru infectia cu Covid-19.

Articolul continuă după reclame

Precizam faptul ca toate cele 9 cadre medicale/personal auxiliar sunt in prezent asimptomatice si nu se afla in programul de lucru la spital, fiind pe de alta parte anuntati despre necesitatea de a se plasa in autoizolare la domiciliu.

Citeste si articolul :   Veste trista, din pacate. Este vorba despre legenda muzicii country, Kenny Rogers. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Ca masura imperativ necesara, a fost informata oficial Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, institutie care urmeaza sa ia masurile epidemiologice necesare.

In acest moment, se afla in curs de desfasurare o ancheta epidemiologica la nivelul intregului spital, menita a defini contactii directi aferenti cazurilor de infectie confirmata.

In continuare, urmeaza sa fie testat intreg personalul medical al institutiei noastre, iar rezultatele vor fi comunicate opiniei publice pe masura ce vor fi obtinute.”, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.