O noua victorie pentru Laura Codruta Kovesi: A castigat procesul la CEDO

Laura Codruta Kovesi, fostul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a castigat procesul la CEDO intentat dupa ce CCR l-a obligat pe presedinte sa o revoce din functie.

CEDO a hotarat ca Laurei Kovesi i-a fost incalcat dreptul la libera exprimare si liberul acces la justitie, pentru ca a fost indepartata din functie de ministrul Justitiei, Tudorel Toader fara a se putea apara.

La finalul anului 2018, Laura Codruta Kovesi a inaintat o plangere catre CEDO in care contesta modul in care a fost revocata din functie.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA in 9 iulie, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

Publicitate

Publicitate

In actiunea transmisa Curtii Europene pentru Drepturile Omului, magistratul arata ca decizia unilaterala a CCR nu i-a oferit o cale efectiva de a o contesta, asa cum prevede Conventia Europeana a Drepturilor Omului si nici macar nu a fost parte din acel conflict initiat de Executiv la CCR, conflict cu presedintele Romaniei, care s-a solutionat in favoarea Guvernului si in urma caruia seful statului a fost nevoit sa emita acel decret de revocare.

Citeste si articolul :   Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall cere demisii dupa decizia CEDO in cazul Kovesi: "Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu"

Laura Codruta Kovesi nu a cerut despagubiri statului roman, insa efectele aceste decizii CEDO trebuie sa fie aplicate pe viitor de statul roman atunci cand revoca un magistrat dintr-o functie inalta, scrie Digi24

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.