Vesti triste. Explozie a cazurilor la Suceava, crestere cu 50%

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 308 noi cazuri de imbolnavire.

Un numar de 306 pacienti se afla internati in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava duminica, dintre care 206 cu COVID-19, comparativ cu ziua precedenta cand erau 149 diagnosticati pozitiv.

Intr-un comunicat transmis AGERPRES, duminica, de catre reprezentantii SJU, se arata ca in Sectorul COVID s-a deschis un punct de triere al pacientilor suspecti de infectie cu SARS CoV 2, deservit de medici de la UPU. Punctul de triere, instalat cu ajutorul SMURD Suceava, este in apropierea sectoarelor de internare a pacientilor si cuprinde trei corturi cu circuite.

Totodata, s-au efectuat demersuri pentru instalarea in zona ambulatoriului SJU a doua-trei sisteme modulare, ce vor putea fi utilizate in cazul cresterii numarului de pacienti cu COVID-19.

Publicitate

S-a asigurat permanenta liniilor de garda si continuitatea serviciului pe toate specialitatile, atat in Sectorul COVID-19, cat si in celelalte sectoare de
activitate.

Citeste si articolul :   Orange Romania, avertizare de ultima ora: Nu sunati

De asemenea, conducerea SJU Suceava anunta ca, la inceputul saptamanii viitoare, va fi pus in functiune echipamentul de testare rapida a COVID-19 pus la dispozitie de Universitatea ”Stefan cel Mare” Suceava (USV), testele urmand sa fie efectuate de specialisti din cadrul SJU Suceava si de la USV, potrivit romaniatv.net.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.