Raed Arafat: Medicii NU pot refuza detasarea

Raed Arafat a anuntat, duminica seara, ultimul bilant al infectarilor cu coronavirus. De la bilantul oferit la ora 13:00, au fost confirmate inca 55 de cazuri noi de infectare. In plus, numarul celor aflati la terapie intensiva a crescut de la 38 la 52 de persoane.

”Au fost confirmate 1.815 cazuri, vindecati sunt 206, 770 sunt internati, au decedat 43 de persoane. La terapie intensiva sunt 52 de persoane. Avem 20.074 locuri de carantina si 11.213 sunt ocupate, iar in izolare sunt 162.374 de persoane”, a spus Arafat.

Alste masuri anuntate de Raed Araft:

Refuzul de internare a unui pacient cade sub incidenta penala. Atragem atentia medicilor si managerilor ca pacientii nu pot fi refuzati pe motiv ca nu exista confirmarea ca sunt pozitivi sau negativi. Tratati problema cu maxima seriozitate

Publicitate

Al doilea ordin: stabilirea modului de detasare sau delegare. Art 1: Personalul medical de specialitate pot fi detasati sau delegati la alte unitati care au deficit de personal. Pe durata situatiei de urgenta, personalul nu poate refuza detasarea sau delegarea. Detasarea sau delegarea in alt judet se face prin dispozitia secretarului de stat. Aici a fost obligatoru ordinul pentru pregatirea sistemului sanitar in cazul unei cresteri exponentiale a cazurilor.

Citeste si articolul :   Greseala pe care o fac romanii cand completeaza declaratia pe propria raspundere. Te poate costa scump, se lasa cu amenzi uriase

Al treilea ordin: a clarificat modul in care inspectoratele de urgenta vor coordona servicile de ambulanta

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.